Neverovatni novi neboder sa ultra luksuznim stanovima

Luksuzni stanovi će ponuditi panoramski pogled na Menhetn.

Superjahte i neboderi generalno privlače istu sortu kupaca, odnosno ljude koji ne žale kada troše svoj novac na premijum dizajn, bio on namenjen kopnu ili moru. Sada, ova dva sveta su ujedinjena u spektakularnom novom konceptu visokogradnje.

“Vertical Yacht” je delo dizajnera koji je baziran u Monaku, Džodža Lusijana, koji je skoro predstavio svoj unikatni dizajn jahte u obliku ledenog glečera. Dizajner je osmislio ovaj odvažni luksuzni stambeni kompleks sa šezdeset spratova kao deo buduće panorama Menhetna, želeći da prenese arhitekturu ovog dela sveta na sasvim novi nivo.

Inspirisan radom renomiranog rimskog skulptora, Konstantina Brankusija, čija su dela izložena u obližnjem MoMA muzeju, ovaj neboder visok 457 metara ima nepogrešivu modernističku siluetu. Sa neisprekidanim linijama koje ga prate od dna do samog vrha, eksterijer građevine prikazuje nam određenu notu nonšalantne elegancije, na kakvu smo navikli kada govorimo o superjahtama.

Toranj je obojen primamljivom bakarnom i bronzanom bojom, sa detaljima od terakote. Bez sumnje, njegova svetlucava školjka će ga izdvojiti među brojnim drugim vitkim visokim projektima iz okruženja.

U enterijeru nebodera, ekskluzivni stanovi će ponuditi najviši nivo luksuza, a osmislila ih je cenjena dizajnerka, Hana Hombergen, koja je transformisala unutrašnjost nekih od najlepših superjahti sveta. Toranj je dekorisan raskošnim materijalima i skupocenim komadima nameštaja, dok će svaka stambena jedinica koja pronađe svoje mesto u njemu biti prvenstveno okarakterisana neverovatnim panoramskim pogledom na grad.

Iako je Vertical Yacht projekat i dalje u fazi koncepta, verujemo da će veoma brzo postati deo naše stvarnosti. Do tada, pozivamo vas da uživate u našoj galeriji.