NEVEROVATNI DIZAJN KUĆNIH BIBLIOTEKA

Ako ste ljubitelj knjiga, verovatno ste sakupili zavidnu kolekciju knjiga tokom godina. Evo par saveta kako da dizajnirate svoju kućnu biblioteku...

Dok pravite svoju kućnu biblioteku, tri ključna elementa koja su potrebna: prostor, police i knjige. Možete napraviti u potpunosti novu prostoriju za tu namenu ili iskoristiti već postojeću prostranu sobu za skladištenje vaših knjiga.

Ugradne police za knjige mogu vam omogućiti prostor za skladištenje od poda do plafona, i time vam uštedeti dosta prostora. Takođe, možete koristiti viseće ili staklene police koje mogu biti čak i bolji izbor ako vaša kolekcija knjiga uključuje i antikvitete koje želite da očuvate. Kako se vaše police penju uza zid, možda će vam biti potrebne i merdevine da dohvatite njihov vrh.

Kada razmatrate nameštaj za vašu biblioteku, možda želite stolove ako ćete pisati ili praviti beleške dok čitate. Možete ubaciti i kauč i fotelje sa udobnim jastucima koji će prosto ubediti vaše goste da provedu nekoliko sati u čitanju.

Kada birate osvetljenje, tražite lampu koja će vam pomoći da sa lakoćom vidite i najsitniji tekst. Ona treba da bude pozicionirana iznad vaših ramena, kako svetlost ne bi bila direktno uperena u vaše oči. Na ovaj način se takođe umanjuje i nepotrebni odsjaj. Lampa treba sijati jače od ostatka sobe. Ali ipak, svetlo će oštetiti vaše knjige, tako da, koristite ga minimalno.

Na kraju, dobar sistem organizacije pomoći će vam da lako i brzo pronađete knjigu koja vam je potrebna. Takođe, možete dekorisati police za knjige raznim personalizovanim predmetima, kao što su fotografije ili suveniri koji mogu vizuelno prekinuti liniju knjiga, a takođe vam daju mogućnost proširenja prostora kako vaša kolekcija raste.

Lux Life vam predstavlja slike najoriginalnijih dizajna biblioteka. Uživajte!!!

 

P.Ć.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living