Najluksuzniji stan Londona za 4.300 Bitkoina

Imate li 4.300 Bitkoina viška?

Ukoliko je vaš sajber-buđelar dovoljno veliki, možete sebi pokloniti nešto u realnom svetu – masivni penthaus u Londonu, koji je upravo stavljen na prodaju sa cenom od oko 244 miliona dolara, po trenutnim menjačkim kursevima.

Glamurozni stan nalazi se u One Hyde Park, ultra raskošnom stambenom kompleksu u Najtsbridžu, na samoj ivici Hajd Parka koji se često opisuje kao najluksuzniji deo Londona. Nastao je kao delo CPC Group i Waterknights. Stan o kome govorimo predstavlja poduhvat Kristijana Kendija, britanskog mogula u svetu nekretnina, i njegovog starijeg brata, Nika Kendija, koji imaju “lošu” naviku kupovine starih građevina koje potom transformišu u oaze čistog luksuza i prodaju za mnogo, mnogo miliona.

Najnoviji projekat Nika Kendija doprinosi njegovoj reputaciji dizajnerski-naprednog preduzetnika. Prefinjeni penthaus je zapravo dupleks, sa oko 900 kvadrata na svakom nivou. Stan ima pet spavaćih soba, mada se može transformisati u stambenu jedinicu sa sedam. Glavni apartman je daleko najbolja opcija koju može ponuditi, sa veličanstvenim pogledom na Hajd Park, dve garderobe i dva kupatila.

Uvidećete da je ovo jedan impresivan dom čim zakoračite preko njegovog praga – svi gosti pozdravljeni su salom za prijem duple visine, sa staklenim kaminom pravljenim po meri. Kuhinja je inspirisana japanskim dizajnom i sadrži vinsku sobu sa kontrolisanom temperaturom, koja može sadržati i do 750 flaša. Ukupno, stan nema jednu, već dve terase koje se protežu celim njegovim obodom.

Inače, stan je dizajniran sa radom od kuće na umu takođe, pa poseduje dve privatne kancelarije koje su prosto idealne za sastanke i konferencijske pozive. Nakon dugih dana u kancelariji, u ovom penthausu se možete opustiti u privatnom spa odeljku sa sobom za masažu, saunom i mnogim drugim dekadentnim detaljima. Fitness studio opremljen je Technogym opremom, tako da vežbanje čak i tokom onih najkišnijih i najtmurnijih londonskih dana ne predstavlja nikakav problem.

Osim što će biti jedni od retkih koji mogu da kažu da žive u jednoj od najskupljih stambenih zgrada u Londonu, stanari One Hyde Park i ovog penthausa će imati četiri parking mesta, četiri skladišne jedinice i dva privatna vinska podruma. S obzirom na to da je penthaus deo Residences at the Mandarin Oriental projekta, budućni vlasnici će uvek moći da se obrate konsijeržima obližnjeg hotela, kada im njihove usluge budu potrebne.

Naravno, ukoliko želite možete koristiti čuvenu kriptovalutu umesto keša za kupovinu ovog stana – biće vam potrebno 4.300 Bitkoina.