Najekskluzivniji penthausi sveta

Kada govorimo o luksuznim nekretninama, postoje dve različite vrste ljudi – oni koji vole višespratne vile i oni koji vole penthause u visokim neboderima…

Sa većim brojem pogodnosti od porodičnih vila, penthausi privlače pažnju milijardera čitavog sveta. Mi vam ovog puta predstavljamo neke od najekskluzivnijih koji postoje – oni možda nisu najskuplji ili najveći, ali nude najviše luksuznih pogodnosti i poseduju neki unikatni šmek, koji im samo naglašava vrednost.

Opera Residence – Sidnej, Australija

Ovaj dom nalazi se na devetnaestom spratu, nudi vrhunski pogled na luku, most, botaničku baštu i čuvenu operu. Takođe, on vam nudi tri spavaće sobe, četiri kupatila i garažu, a predstavlja najskuplji stan Australije.

30 Park Place – Njujork, SAD

Ovaj stan od 650 m2 zauzima 78. i 79. sprat i sadrži pet spavaćih soba i šest kupatila, kamin i privatni lift. Jedna od njegovih najupečatljivijih karakteristika je terasa sa duplom visinom, odnosno jedna od najviših u čitavom gradu.

Penthaus u NEO Bankside – London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Sa spektakularnim pogledom na katedralu Svetog Pavla i panoramu Londona, ovaj dupleks penthaus od 700 m2 je jedna od najnovijih londonskih rezidencija. Nudi prozore od poda do plafona i skoro u potpunosti otvoreni plan prostora zbog kog deluje ogromno. Takođe, ovaj penthaus ima dve privatne terase sa neverovatnim pogledom na grad.

181 Fremont – San Francisko, SAD

Ovo je jedna od retkih stambenih jedinica koja zauzima čitav sedamdeseti sprat jedne od najviših zgrada u San Francisku. Ima pet spavaćih soba i kupatila, a meri površinu od 690 m2. Ima prozore od poda do plafona sa pogledima u svakom pravcu.

One Madison – Njujork, SAD

Tripleks penthaus koji je nekada pripadao Ričardu Murdoku meri oko 680 m2 prostora, a podeljen je između 58. i 60. sprata. Ima svoj privatni lift i dramatični dnevni boravak duple visine sa terasom koja okružuje čitav stan i nudi panoramski pogled na grad.

One Thousand Museum Condons – Majami, SAD

Ovaj šestosobni penthaus nudi 1.500 m2 prostora i spektakularni pogled na Biskejn zaliv i centar grada, kao i ekskluzivni privatni lift koji ga povezuje sa krovnim heliodromom. Unikatna struktura ove građevine omogućila je kreiranje otvorenog plana prostora, što je retko viđena šema dizajna. Inače, ova građevina je prvi projekat Zahe Hadid na Zapadnoj hemisferi, koji joj je doneo veoma cenjenu nagradu.

Sky Lofts Glasshouse – Njujork, SAD

Smešten na vrhu jedne od najlepših građevina Art Deko stila u četvrti Tribeka, ovaj stan od 750 m2 koji ima četiri spavaće sobe kreiran je od neprobojnog stakla koje omogućava kontrolu temperature i proboj sunca. Njegova velika terasa pruža mogućnost uživanja u pogledu na panoramu grada.

Lumina Penthouse – San Francisko, SAD

Ovaj dupleks penthaus nudi pogled na sve znamenitosti grada kroz svoje zaboljene zidove. Ima pet spavaćih soba, dnevni boravak duple visine i teretanu. Deo penthausa je osam terasa i privatna krovna terasa za maksimalno uživanje.

Faena House – Majami Bič, SAD

Ovaj petosobni penthaus sa površinom od 800 m2 na vrhu luksuzne Faena House zgrade ima ogromne terase sa pogledom na okean i plažu. Takođe, tu je i besprekorna krovna terasa sa bazenom. Ovo je najskuplji stan Majamija.

The Pierre Penthouse – Njujork, SAD

Pierre Hotel penthaus smešten na Petoj aveniji ima čak šesnaest soba, biblioteku iz 18.veka, švedsku saunu, privatni lift za sva tri sprata, pri čemu svaki od njih sadrži malu kuhinju, pored velike koja je opremljena najmodernijim elementima. Njegovi lučni katedralni prostori nude pogled na Menhetn, Central Park, Hadson i Ist reke. Ima četiri terase, na svakom uglu građevine.

One Hyde Park – London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ovaj penthaus od 1.600 m3 površine je najskuplja rezidencija ikada prodata u Britaniji. Dizajnirao ju je studio Candy & Candy specijalno za vlasnike, a nudi pogled na mirni deo Hajd parka i sve pogodnosti i usluge koje nudi obližnji Mandarin Oriental Hotel, uključujući i spa. Obezbeđenje je definitivno bilo u centru pažnje kada je rađen ovaj penthaus, jer on sadrži sobe panike, neprobojno staklo i čuvare koji su trenirali sa britanskim specijalnim jedinicama.

Tour Odeon – Monako

Sky Penthaus se naziva najskupljim penthausom čitavog sveta. Ima površinu od 3.250 m2, tri spavaće sobe za osoblje, 24-časovnu uslugu konsijerža, ketering i privatnog šofera. Ipak, to sve nije ništa, u poređenju sa infiniti bazenom do kog se dolazi spuštanjem niz tobogan koji kreće od privatnog plesnog podiuma. Smešten između 45. i 49. sprata, ovaj penthaus nudi neometan pogled na more.

D.Ć.

Luxury Experience