Na prodaju šareni dom u blizini čuvene bašte Yves Saint Laurent u Maroku

Kuća nudi šest spavaćih soba, sedam kupatila, otvoreni bazen, prostrane dnevne sobe i još mnogo toga.

Predivan dom iz 1960-ih nalazi se u blizini marokanskog vrta Majorel. Prvobitno kreiran od strane francuskog slikara Žaka Mažorela 1923. godine, prostrano imanje od dva hektara kupili su Iv Sen Loren i njegov partner Pjer Berže 1980. godine nakon što su saznali da postoji rizik da će ga građevinci srušiti buldožerom. Par, koji je osnovao čuvenu francusku modnu kuću YSL '61, negovao je baštu u njenom sadašnjem stanju i pretvorio je u jednu od najvećih atrakcija grada koja svake godine privuče oko 800.000 posetilaca.

Vredi napomenuti da u kući od 700 kvadratnih metara nisu živele modne ikone. Umesto toga, par je živeo u modernističkoj vili na teritoriji koju je dizajnirao francuski arhitekta Pol Sinoar 1930-ih. Međutim, imanje sa šest spavaćih soba i sedam kupatila ima iste spektakularne površine. Smešten na nešto manje od pola hektara, moderan dom je šaren i dolazi sa sopstvenim bazenom.

Najbolje od svega, moći ćete da pristupite svemu što vrt Majorel može da ponudi. Loren i Berž otvorili su prvi muzej u zemlji 2011. Smešten u bivšem slikarskom ateljeu, muzej je posvećen jednom od najstarijih naroda u Severnoj Africi i pruža pregled izuzetne kreativnosti Berbera. Sadrži više od 600 predmeta koje su lično sakupili Loran i Berž, na svojim putovanjima od planine Rif do Sahare.

Na drugom mestu je Cafe Majorelle koji nudi udobne marokanske salone i unutrašnje dvorište za ručavanje, dok je dekorisan raznim tradicionalnim marokanskim proizvodima koji odražavaju drevnu kulturu grada.  

Pogledajte više slika u galeriji fotografija!