Na prodaju najbolji penthaus u Njujorku

Stan napravljen po meri, smešten u čuvenoj River House zgradi u Njujorku se prodaje za 5 miliona dolara.

Dizajniran od strane Džona Saladinoa tokom osamdesetih, i kasnije osvežen od strane Benžamina Norijege-Ortiza, ovaj elegantni dupleks nudi impresivne poglede na Ist river. Početkom 1980-ih, nakon smrti njenog muža Endrjua Eua, direktora Hong Kong Television Broadcasts kompanije, ljubitelj umetnosti i mode, Sandra Eu kupila je dupleks stan u ekskluzivnoj zgradi u stilu art deco na Menhetnu, u zgradi po imenu River House, koja je oduvek bila omiljena među poznatima poput Henrija Kisindžera i Ume Turman.

Sandra se odlučila za ovaj stan zbog njegove predivne svetlosti i mirnog pogleda na reku, prema članku iz 2006. godine iz Met Home magazine, a potom se upustila u opsežnu renovaciju prostora u saradnji sa dizajnerom enterijera, Džonom Saladinom. Nekoliko godina kasnije angažovala je Bendžamina Norijegu-Ortiza iz BNO Design studija da osveži enterijer, a sada je ovaj stilizovani stan na prodaju, po ceni nešto manjoj od 5 miliona dolara - ili znatno manje od skoro 6 miliona dolara, koliko je traženo 2022. godine.

Smešten na šestom i sedmom spratu zgrade iz 1931. godine koju su dizajnirali Bottomley, Wagner i White, na izolovanom slepom kraju ulice East 52nd Street - i opisan kao "retka prilika da se stvori nešto zaista dostojno legende koja je River House" od strane agenta za prodaju Loj Karlosa iz NestSeekers International - stan ima četiri spavaće sobe i pet kupatila na 500 kvadratnih metara životnog prostora dostupnog liftom na oba sprata, uz svetli parket, visoke tavanice, neoklasične podne i zidne lajsne, ugradne ormane i klizna vrata kroz ceo stan.

Glavne odlike uključuju ulazni hol sa stubovima koji vodi do prostrane dnevne sobe sa kaminom na drva i prozorom koji nudi neometan pogled na reku. Tu je i trpezarija, biblioteka/dnevna soba, kancelarija, toalet i kuhinja sa malim ostrvom za jelo, vrhunskim uređajima od nerdjajućeg čelika, kutkom za doručak i ostavom, kao i prostor za pranje veša i dve sobe za osoblje koje dele kupatilo.

Na spratu, glavna spavaća soba je opremljena privatnom kancelarijom i balkonom s pogledom na slikovite predele, kao i prostranim garderoberom i kupatilom sa tušem i mermernom kadom; a na ovom spratu se nalaze i dve dodatne spavaće sobe sa sopstvenim garderoberima i kupatilima, kao i zadnje stepenište koje vodi do službenog prostora.

Uz stan dolazi i visoka mesečna naknada za održavanje od 17,495 dolara, kao i portir, vratar, upravnik i menadžer zgrade, kao i privilegija plaćanja pristupa susednom privatnom River Clubu koji nudi sportski klub sa bazenom, teniskim i skvoš terenima, teretanom i restoranom.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience