Na prodaju jedan od najekskluzivnijih stanova Njujorka

Neverovatna zgrada na Menhetnu, u Central Park Vest ulici broj 15, pruža svojim stanovnicima neverovatan pogled na legendarni park i grad u njegovoj pozadini…

U njenom okviru nalaze se stanovi opremljeni karakteristikama među kojima su vinski podrum, privatne trpezarije, kućni bioskopi, biblioteke, sobe za igru i dečije igraonice. Stambeni objekat u jednom od najpopularnijih naselja na svetu predstavlja mesto u kome stanovi nisu često dostupni, tako da kada se jedan od njih pojavi na tržištu, zainteresovanost koju budi je enormna. Nedavno se jedna renovirana četvorosobna jedinica iz ove zgrade našla u prodaji i to po ceni od 35 miliona dolara.

9A stan nedavno je renoviran u procesu koji je trajao dve godine, od strane arhitekte Džefrija Birsa i njegovog tima. Četiri velika otvaranja omogućuju prodor obilja sunčeve svetlosti i pogled na svaku stranu Central Parka, od formalnog ulaznog dela, čitavim putem do prostrane dnevne sobe. Posebno dizajnirani stakleni paneli od poda do plafona i bronzana klizna vrata otvaraju ovaj deo enterijera dalje ka trpezariji, stvarajući intimu ili više prostora za cirkulaciju, u zavisnosti od potreba.

Velika kuhinja redizajnirana je kako bi istakla panoramu Central Parka i uključuje premijum uređaje nalik SubZero frižideru i vinskom hladnjaku, dve Miele sudo mašine i Thermador šporeta sa šest gorionika, dve rerne i roštiljem. Kuhinjsko ostrvo i sve ostale komponente finiširani su predivnim šarama prirodnog drveta.

Glavna spavaća soba nije ništa manje raskošna od ostatka stana, otvarajući pogled ka parku, dolazi opremljena sa dva plakara i garderobom. Kupatilo je finiširano italijanskim srebrnim travertinom i poseduje veliku kadu, podno grejanje i odvojeni tuš sistem. Ostale spavaće sobe su izdašnih veličina, dok takođe dolaze sa svojim ličnim kupatilima i velikim garderoberima. U enterijer stana uključena je i kućna kancelarija, prostorija za odmaranje i vešernica.

Neki od najistaknutijih finiša širom enterijera uključuju detalje izrađene od tamnog evropskog hrasta na vratima i plafonskim bordurama, širokim segmentima hrastovog poda, marokanskim zidnim pločama i u bazama ručno duvanih staklenih lustera.

U slučaju ovog stambenog prostora, jasan je nedostatak određenih povoljnosti kao što su pomenuti vinski podrum, kućna teretana, bioskop i terase, ali za sve kojima su one potrebne, dolaze uključene u samu ponudu zgrade, zajedno sa bazenom, garažom i predivnim baštama.