Moderni trosoban stan u crno-beloj estetici obložen porcelanskim kamenom

Više slika

Više slika

Smešten u dvorištu u centru Torina, ovaj sada elegantni stan prvobitno je korišćen kao auto-servis...

Loft M50 je rezultat projekta renoviranja i preuređenja koji je osmislio arhitekta Paola Mare. Podovi u dnevnoj sobi i kuhinji obloženi su porcelanskim kamenom kolekcije Beton u svetloj boji Pearl i dimenzijama 75.5x75.5 cm i 75.5x151 cm, dok je tamna boja izabrana za kupatilo, u dimenziji 75.5x151 cm, što čini ukupno 146 kvadratnih metara.

Na prizemlju se nalazi velika otvorena zona koja obuhvata dnevni boravak, trpezariju, odvojenu zidanim pregradnim zidom, master kupatilo, kancelariju odvojenu od ostalog dela doma kliznim panelom od drvenih dasaka i spoljni prostor. Iznad ovog sprata su galerije, tipična karakteristika loft stanova. Čitav životni prostor karakteriše kontrast između belih podova i zidova, crnih gvozdenih i dekorativnih elemenata i tople privlačnosti nameštaja od brezovog drveta.

Da bi se dobio veći, regularniji prostor i iskoristila visina zgrade, projekat renoviranja obuhvatio je uklanjanje zida koji deli dva dugačka, uska dela industrijske konstrukcije, kao i izgradnju tri galerije od metalnih stolarija. Na jednoj od galerija je spavaća soba, sa đakuzijem i malim kupatilom; na drugoj je zona za odmor, dok se treća koristi kao prostor za goste. Ispod većih galerija je ulaz u stan, ukrašen tapetama, kao i garderober, glavno kupatilo i kancelarija, koja ima svoj ulaz.

Da bi se dodala dinamičnost celom prostoru, stepenice do galerija su dizajnirane u različitim oblicima i bojama. Takođe, osvetljenje je pažljivo osmišljeno kako bi se stvorila karakteristična atmosfera za svaku zonu i njihove različite funkcije.

Na kraju, deo krova je uklonjen i zatvoren sa dve strane velikim kliznim vratima, kako bi se stvorio privatni spoljni prostor, učinio čitav dom svetlijim i omogućio glatki prelazak između unutrašnjosti i spoljašnjosti.

Beton

Porcelanski kamen efekta betona jedan je od glavnih trendova za ljubitelje metropolitskog ili urbano šik stila. Ovaj inovativni keramički materijal uzima beton i daje mu mekan, stilizovan, zamućen izgled sa privlačnim efektom boje. To pruža upečatljiv odgovor na promenljive zahteve savremenih životnih stilova i idealan je izbor za oblikovanje očaravajućih, sofisticiranih prostora sa mnogo karaktera.

Kolekciju porcelanskog kamena Beton kompanije Casalgrande Padana karakterišu neutralni tonovi i nežni efekti špatule, što je čini savršenim dopunama za različite stilove: od metropolitskog stila tipičnog za loft stanove, do modernog, savremenog nordijskog izgleda. Beton dolazi u prirodnoj površini, i dostupan je u pet nijansi (Tamno, Slonova Kost, Blato, Biser i Pesak) i pet dimenzija (30x60 cm, 60x60 cm, 37.5x75.5 cm, 75.5x75.5 cm i 75.5x151 cm).

Luxury Experience