Moderni dizajn penthausa u Holandiji

Više slika

Više slika

Bureau Fraai dizajnirao je ovaj moderni penthaus sa panoramskim pogledom na more i grad u Holandiji…

Panorama Penthouse nalazi se u staroj poslovnoj zgradi, koja je transformisana u stambenu. Plan dizajna zahtevao je kreativno razmišljanje, budući da su želeli da sačuvaju panoramski pogled iz svih prostora. Kako bi to učinili, dizajnirali su samostojeće strukture od hrastovine, kako bi kreirali otvoreni raspored. Četiri plutajuća volumena igraju ulogu kancelarije, ugradnog garderobera, primarnog kupatila i saune. Sa svojim pozicijama, kreiraju privatnost za primarnu i gostinjske spavaće sobe, istovremeno ostajući otvoreni za panoramske poglede.

Dnevna soba oslanja se na uzvišenu drvenu platformu, koja je uramljena spoljnom policom za knjige. Ugaona garnitura usmerena je prema prozorima, kroz koje se pruža pogled na grad.

Generalni dizajn stana naginje ka minimalizmu, sa belom i svetlo sivom paletom boja. Drvene platforme i volumeni, zajedno sa biljkama koje krase strukture, dodatno zagrevaju prostor, dok kancelarija i sauna imaju prozore koji propuštaju idealnu količinu prirodne svetlosti.

Medijska soba i loža presečene su terasama donjeg nivoa, ali poseduju staklena klizna vrata sa obe strane, koja se zatvaraju kako bi podarila dodatnu dozu privatnosti glavnoj spavaćoj sobi. Ugradni garderober nalazi se odmah iza kreveta, sa kupatilom koje se nalazi sa leve i kancelarijom koja se nalazi sa desne strane.

Nadomak gostinjske sobe nalazi se sauna koja sadrži prozore sa jedne strane, koji omogućavaju uživanje u pogledu tokom opuštanja.

Luxury Experience