Moderna kuća u Iberiji - projekat ruralnog preobražaja

Rubielos de Mora, ulaz u jedno od najstarijih područja u Evropi, dom je seoske kuće koja je istovremeno arhitektonski i dizajnerski dragulj.

Njena lokacija ne bi mogla biti idealnija, s obzirom na to da je ovo područje dobilo brojne nagrade, uključujući nagradu Europa Nostra i priznanje kao jedno od "Najlepših sela Španije".

Kuća je odličan primer tipične Vernakularne arhitekture Rubielosa. Sve tehnike, od gvozdenih elemenata do drvenih i kamenih radova, spojene su u jedno delo, čineći ovaj projekat beskrajno aktuelnim i uzdižući tradiciju. Sa različitim stilovima i mnoštvom nameštaja, osvetljenja i dodataka, brendovi Covet House su pružili savršene komade za ovaj potpuno novi preobražaj.

Enterijer je podjednako rustičan kao i fasada, ali istovremeno je i savremen i privlačn. Unutrašnje dvorište razvijeno je kao privatni svet u koji kuća otvara vrata, sa svojim pretpostavljenim Iberijskim stilom. Prvi nivo kuće, koji je otvoreniji, sadrži sobe sa dnevnim svetlom, koje su raspoređene u nivoima. Spavaće sobe su na drugom spratu, koji je privatniji. Dnevna soba, jedna od karakterističnih prostorija "casa montaesa", nalazi se na prvom nivou.

Predstavljajući veoma čistu i jednostavnu estetiku, ovaj enterijer je zaista veliki poduhvat. Ravnoteža između elemenata, gde drvo i tamne nijanse stvaraju pravi moderni osećaj, preko kamena koji pruža arhitekturi kuće ruralni i klasičan ton, bila je od ključnog značaja.

Ulaz pozdravlja svakog posetioca klasičnim delom Boca do Lobo brenda, ogledalom Apollo. Okvir ovog modernog dizajnerskog ogledala je potpuno uzvišen sa uključenim ornamentima. Spoljni okvir je napravljen od čvrstog hrastovog drveta ili mahagonija i završen zlatnim listom.

Trpezarija i kuhinja dele isti otvoreni prostor, gde zadivljujući pogled na dvorište predstavlja savršen prizor za uzvišenu večeru ili miran i dugačak doručak. Kuhinja ima kuhinjsko ostrvo, koje služi kao stanica za pripremu i sudoperu, ali i kao pult. Rustični izgled rerne i šporeta, upotpunjen bakarnim kuhinjskim predmetima koji ukrašavaju zidove, podižu ovu kuhinju na još sofisticiraniji nivo.

Nuka barska stolica i stolice za trpezariju su dva predmeta koja igraju važnu ulogu u prikazivanju jedinstvenosti i klasičnih elemenata u veoma modernom prostoru. Porodica Nuka je oživela inspirisana Nuka glečerom u Aljasci, presvučena mekanim baršunom sa okvirom od poliranog zlata, što je šik detalj koji neće proći neprimećeno.

Rustičnost i španski dodir su očigledni u tamnim, ali prijatnim tonovima. Soba sadrži izuzetne dizajnerske artefakte, kao što je sto sa središtem od bakra brenda Boca do Lobo, pored neverovatne arhitekture prostora.

Takođe, ovaj moderni dnevni boravak ima jedan od najpoznatijih komada Brabbu brenda, Maya fotelju, presvučenu mekim crnim baršunom, koji se slaže sa ukupnim izgledom drugih komada, postajući snažan element i kontrast njegovom klasičnom pristupu organskim oblicima, sa pravim linijama kauča.

Još uvek u dnevnoj sobi, postoji mali kutak za čitanje, gde moderna vibracija sredine veka brenda Delightfull ulazi u savršenu harmoniju sa ostatkom nameštaja u ovom prostoru. Fotelja za odmor već ima osećaj sredine veka, ali sa Sinatra podnom lampom, ovaj inače jednostavan kutak za čitanje pretvara se u sofisticirani prostor za opuštanje.

Ostale sobe prate ovu jednostavnu modernu estetiku, sa crnom kao glavnom temom koja povezuje sve sobe, i ponovnom upotrebom veoma idiličnih elemenata.

Luxury Experience