Moderan stan u Londonu koji osvaja „jesenjom“ toplinom

Ako se setimo uspešnih dizajnera nove generacije, onda Nikolas Obejd sigurno neće izostati sa liste. Nekoliko godina aktivan na polju arhitekture, vrlo dobro zna kako da zauzme svoju ličnu poziciju u svakom projektu koji preduzme.

Njegov interes za dizajn ima veze sa izuzetno zanimljivom mešavinom različitih stilova - od vintage do modernog i od eklektičnog do minimalističkog. London mu je baza i nedavno se obavezao da dizajnira stan u "srcu" grada. To je stan u vlasništvu mlade porodice, koja je godinama živela u osamljenom selu u Engleskoj.

Nakon što su dugo proučavali delo dizajnera, vlasnici su zaključili da je najpogodniji da ponovo da „život“ ovom stanu koji je nekoliko godina bio prazan. Od početka su verovali da će stvoriti potpuno funkcionalno okruženje u kojem će sa svojom decom provesti jedinstvene trenutke opuštanja. To se upravo dogodilo!

Nakon što je detaljno ispitao prostore, dizajner je odlučio da kreira totalnu postavku koja se ističe po svojim mix & match elementima, kombinujući impozantne materijale koji su postojali u oblasti arhitekture vekovima i nastaviće da postoje - poput mermera - sa ultra modernim linijama za neophodnu udobnost.

Sada se prostori odlikuju nepretencioznim luksuzom iz proteklih decenija, koji je danas izuzetno uravnotežen. Impresivni su divni ukrasi, prevelika umetnička dela na zidovima, složeni elementi koji krase svaku površinu, izraziti karakter na nekim mestima i uspešno stapanje sa bojama i teksturama na sofama i krevetima.

Gledajući rezultat, sa pouzdanjem možemo reći da su finoća i udobnost glavni junaci ovog stana. Platno zemljanih tonova koje dobija dimenziju sa intenzivnim tonovima, zlatni detalji koji daju elegantan karakter, ali i pahuljaste tkanine na tepisima, sofama i krevetima čine stan ultimativnim jesenjim prostorom na kome bi svi zavideli.

Koristeći sve gore navedeno, kreiran je udoban prostor sa intenzivnim zemljanim tonovima i umetničkim delima koja pokazuju njihovu ljubav prema umetnosti. Sve je to doprinelo osiguravanju idealnog udobnog prostora za zimske mesece, sa predivnim pogledom na centralne ulice Londona.