Minimalistički luksuz u stilu Armani Casa

Dizajn, elegancija i funkcija – ovo su vodeći koncepti iza razvoja Armani/Dada kolekcije…

Ova kolekcija je plod saradnje Armani grupe i Molteni grupe, a cilj im je izražavanje odličnosti i perfekcije Armani stila u kuhinjskom okruženju. Saradnja ove dve grupe za cilj ima predstavljanje jednostavnosti i elegancije koje obeležavaju italijanski stil u svetu. Ove dve kompanije uspešno ostvaruju svoj cilj, a njihove najnovije realizacije to dokazuju – 446 Checker kuhinja u World Towers u Mumbaju i 96 Checkers kuhinja u Macka rezidencijama u Istanbulu.

Checkers projekat baziran je na temi kuhinje otvorenog plana, koja je osmišljena za velike prostore u linearnim, zidnim ili ugaonim konfiguracijama. Ovaj radni prostor u kući interpretiran je upotrebom formalnog i esencijalnog dizajnerskog jezika, naglašavajući eleganciju kompozicije. Okarakterisane strukturom, ove jedinice predstavljaju veoma prefinjeni i minimalistički izgled. Zidne jedinice sa zatvorenim kliznim vratima, sadrže police i razne tehničke elemente.

World Towers u Mumbaju sastoje se od World One, najvišeg rezidencijalnog tornja u svetu sa 117 spratova, i podjednako poznatog World Crest, jedne od najviših zgrada u Indiji. Enterijeri ovih nebodera protkani su tipično indijskim kultirnim etosom, a reflektuju i brojne elemente Giorgio Armani estetske senzibilnosti i njegov poznati osećaj za komfor i funkcionalnost. U ovom projektu, cilj je bio kreiranje unikatne atmosfere, gde se kombinacija forme, teksture i boje savršeno deli u svim prostorijama, a protkana je nežnim osvetljenjem.

Dizajniran za veoma zahtevnu i bogatu klijentelu, ovaj projekat kombinuje dizajn visokog kvaliteta sa izuzetnim uslugama. Ovi neboderi će biti prvi dizajn u Aziji, koji je dobio dodir Armani Casa studija, pri čemu će svaka rezidencijalna jedinica imati Armani Roca kupatila i Armani Dada kuhinje.

World Towers nude ekskluzivni životni stil, zahvaljujući unikatnom zaobljenom obliku građevine, gde stanari imaju priliku da uživaju u predivnom pogledu na grad, koji se pruža sve do mora. Ovi neboderi dizajnirani su tako da sadrže svaki komfor, pogodnost i luksuz, sa impoznatnim otvorenim prostorima, javnim parkovima i kafeima, prefinjenim rezidencijama, poslovnim prostorima, kulturnim atrakcijama, luksuznim buticima i prostorima za ležerne aktivnosti.

446 Checkers kuhinja koje će biti ovde predstavljene imaće prilagođene završne detalje. Zidne jedinice kreiraće šablon šahovske table sa ozbiljnom geometrijom, zahvaljujući tamnom i svetlom bronzanom staklu. Za baze vrata korišćeno je Santos drvo, dok je apsolutno crni granit inkorporiran na radnim površinama.

Macka rezidencije u Istanbulu su investicija od oko 300 miliona dolara, sa ciljem kreiranja najekskluzivnije rezidencijalne šeme u svetu – tri tornja sa ukupnom površinom od 7.000 m2, u distriktu koji je smešten u srcu Istanbula, kao prava privilegovana lokacija, sa pogledom na Bosfor, ostrva Princeze i Seraglio rt. Ove rezidencije se prefinjeno uklapaju u arhitekturu i panorama distrikta, koji predstavlja genijalni prostor – brojne poznate arhitekte su baš u njemu ostavile svoj trag tokom godina. Ovaj projekat je dobio i internacionalnu dimenziju zahvaljujući partnerstvu sa Armani Casa, koji će dizajnirati i realizovati lobi, javne prostore i nekoliko stanova u tri tornja. Štaviše, klijenti se mogu odlučiti da angažuju Armani Casa arhitekte i dizajnere enterijera kako bi napravili besprekorni projekat za svoj stan.

Ove rezidencije takođe su namenjene veoma selektivnoj i zahtevnoj klijenteli, pa je stoga cilj kreiranje jednog od najprestižnijih rezidencijalnih projekata u svetu, koji će biti naglašen i okarakterisan izuzetnom uslugom i kvalitetnim dizajnom. Sa prostranim stanovima, brojnim vrednim uslugama i besprekornom lokacijom, ove rezidencije neće nuditi samo ekskluzivni način života, već i pogodnosti kupovine, obedovanja, zabave i obavljanja poslova na najbolji i najluksuzniji mogući način.

96 Checkers kuhinja koje su deo ovog projekta su u potpunosti personalizovane. Zidne jedinice i baze vrata imaju staklene završne detalje, koji su dostupni u četiri različite palete – svetlo zeleno, bronzano, otporno na otiske i bez ručki. Na radnim površinama se mogu videti detalji od prirodnog kamena, koji je poznat kao veoma izdrživ i otporan materijal.

Luxury Experience