Minimalistički enterijer stana sa predivnim pogledom

U svetu dizajna enterijera, postoje trendovi koji vladaju godinama i decenijama unazad, ne predajući svoje presto nijednom drugom koji je pokušao da ih sa njega svrgne…

Jednostavno rečeno, oni su pronašli svoje mesto u tkanju prostora i vremena, možda čak i nesvesni svoje moći, ali za njih, kapitulacija nije opcija. Neosvojivi, nepobedivi i mnogima nedokučivi, ovi stilovi vladaju našim domovima. Jedan od njih je svakako minimalistički. Dostižući svoj zenit više puta u prethodnih nekoliko decenija, ovaj stil nam se uvukao pod kožu i ne planira da napusti naša okruženja. Viđen u jednom njujorškom stanu, u centar naše pažnje, minimalizam stavlja glomazne prozore i prekrasni panoramski pogled, koji će vas dodatno povezati sa vašim okruženjem. Zahvaljujući ovom stilu, stan izgleda vrlo prostrano sa svojim visokim plafonima i zidovima svetle boje, ali je takođe vrlo funkcionalan. Dizajner je želeo da iskoristi maksimalno sav raspoloživi prostor, ne ispunjavajući ga previše nameštajem, te dozvoljavajući mu da diše.

U celom stanu glavne nijanse koje se koriste su siva, bela i crna. Međutim, lepota je u detaljima, a tu i tamo ponegde ima malo boja poput tirkiznog zida u spavaćoj sobi i koloritnog umetničkog dela koje je svoje mesto pronašlo u trpezariji. Dnevni boravak je najprostranija soba, bez suvišnih detalja, koji su sa ciljem tako škrto raspoređeni, a sve u korist prelepe njujorške panorame koja se vidi kroz prozor koji dominira zidom. Dnevna soba je uglavnom siva, ali šareni jastuci čine da se oseća toplo i prijatno – što je savršeno za sanjarenje i opuštanje. Materijali koji se koriste uglavnom su mermer i metal, ali postoje i drveni detalji, poput vaze za cveće na stočiću. Jedan deo dnevne sobe rezervisan je za sedenje, blizu je prozora i deluje kao terasa sa pogledom. Ovaj deo stana podseća na otmenu hotelsku sobu i čini da se osećate kao da putujete u novi grad.

Tu je takođe i funkcionalna kuhinja. Bar i dve visoke stolice odvajaju je od ostatka prostora. Nemoguće je ne primetiti modernu viseću vitrinu za vino, koja pomaže da se maksimalno iskoristi raspoloživi prostor, ali je takođe šarmantan detalj. Kuhinja je mala, ali kompaktna i vrlo moderna - tu je sve što vam može zatrebati.

Spavaća soba je minimalistička, ali vrlo funkcionalna. Takođe ima više boja i detalja od ostatka stana. Dizajner je eksperimentisao sa različitim teksturama - jastucima i prostirkama zbog je njen ambijent pre svega prijatan i komforan. Crveni detalji poput cveća i slika daju joj lep završni pečat.

Što se tiče kupatila, vrlo je prostrano i ima veliki prozor, a okarakterisano je zanimljivom kombinacijom materijala - od mermera do drveta - zbog čega se oseća prirodno i energično.