Minimalistički beli penthaus u Španiji

Penthaus u Kosta Blanki je minimalistička rezidencija smeštena u Španiji, a nastala je kao delo Fran Silvestre Arquitectos…

Projekat se fokusira na elegantnim materijalima, a posebno mermeru, koji je korišćen u čitavom prostoru za podove, stepenište i raznolike strukturalne elemente. Glavni nivo ovog penthausa je rekonfigurisan u jednu prostoriju, tražeći kontinuitet između kuhinje, dnevnog boravka it erase. Gornji nivo sadrži privatne prostore, uključujući glavnu spavaću sobu koja se otvara prema moru, uz pomoć terase.

Prostori su razgraničeni upotrebom različitih elemenata, zajedno sa stepeništem koje igra ulogu skulpturalne particije. Crni kamen je korišćen u kupatilu, kao savršeni kontrast inače beloj master spavaćoj sobi. Kuhinja koristi Bulthaup B2 model sa samostojećim šporetom, koji nas više asocira na radnu stanicu, nego na kuhinjsku radnu površinu.

Foto: Diego Opazo