Mermer kao luksuzni kamen enterijera u Majamiju

Mermer se odavno koristi da učini enterijere ekskluzivnijm, kao i da napravi dramatičnu atmosferu u svakoj kući, ali je tradicionalno ograničen na odabrane oblasti - kupatilo i kuhinju.

Međutim, ova četvorosobna rezidencija u bloku 1643 Brickell Ave 2905 u Majamiju na Floridi, odvodi mermer na sasvim novi nivo inkorporirajući ga svuda.

Renovirana stambena jedinica veličine 400 kvadratnih metara, koja gleda na more, ima uobičajeni Calacatta zlatni mermer, inkorporiran od kuhinje do dnevnog boravka pa sve do kupatila.

Iako možda deluje kao previše mermera na prvi pogled, sudeći po fotografijama, njegova upotreba je elegantna i ukusna, i nije uopšte preterana.

Privatni foaje se otvara ka dnevnom boravku otvorenog koncepta, gde mermer dominira od poda do plafona prostorije koja gleda na okean i gradski pejzaž.

Staklena vrata otvaraju se i vode na prostrani balkon sa prostorom za ručavanje i ležaljkama za sunčanje.

U unutrašnjosti, moderna Poliform kuhinja ima mermerne podove, kao  i mermerno kuhinjsko ostrvo. Aparati od nerđajućeg čelika i stakleni vinski frižider stvaraju vrhunski prostor napravljen za zabavu. Kuhinja se otvara ka formalnoj trpezariji (takođe s mermernim podovima), koja se odlikuje zanimljivom rasvetom koja visi.

Mermerni motiv se nastavlja u glavnom kupatilu koje poseduje staklenu tuš kabinu i duboku kadu.

Kada razmišljamo o mermeru kao elementu dizajna mi uglavnom zamišljamo ogromne, hladne i uzdržane mermerne površine koje se najčešće pojavljuju u klasičnim, tradicionalno luksuznim prostorima.

Danas mermer ponovo postaje popularan, ali njegov povratak obeležen je tragom modernog i savremenog dizajna, baš kao u ovom stanu u Majamiju.

N.V.T.

Izvor Robb Report

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience