Mandarin Oriental Miami Residences predstavlja penthaus od 100 miliona dolara

Penthaus je krunski dragulj među 228 luksuznih brendiranih rezidencija u ponudi.

Majami, gde imena dizajnera već čine veliki deo lokalnog dijalekta, po svemu sudeći odlučio je da brendira i sopstvenu gradsku infrastrukturu. Poslednjih godina se pojavio bum različitih brendiranih rezidencija širom grada u Južnoj Floridi, sa Aston Martin i Bentley Motors koji su se pridružili ugostiteljskim teškašima kao što su Four Seasons i Waldorf Astoria.

Poslednji koji se pridružio ovom delu obale Majamija je Mandarin Oriental, koji je, u saradnji sa Swire Properties, pokrenuo prodaju prve The Residences u Mandarin Oriental, Majami. U ponudi će biti ukupno 228 luksuznih brendiranih rezidencija, a sve su smeštene u tornju na ostrvskoj zajednici Brikel Ki, samo nekoliko trenutaka od živahnog centra Majamija.

Toranj Mandarin Oriental obećava jedinstven spoj stambene raskoši i gostoprimstva u okviru osamljenog utočišta na ostrvu samo nekoliko trenutaka udaljenog od živopisnog srca Majamija. Sastoji se od dve arhitektonski upečatljive kule povezane prostranim uređenim podijumom sa preko 8000 kvadratnih metara enterijera i spoljašnjih sadržaja. The Residences at Mandarin Oriental u Majamiju, spreman je da redefiniše luksuzni život u gradu. Južni toranj, koji je dizajnirala renomirana arhitektonska firma Kohn Pedersen Fox (KPF), prvi je koji se pojavio na tržištu, nudeći izbor ultra luksuznih stanova, uključujući dupleks penthaus od 100 miliona dolara, pravi dokaz ekstravagancije.

Ovaj dupleks penthaus koji se prostire na 2300 kvadratnih metara, smešten na vrhu Južnog tornja, nudi neuporediv pogled na zaliv Biskejn i horizont Majamija. Sa 1600 kvadratnih metara enterijera, 700 kvadratnih metara privatnog otvorenog prostora i najvišim privatnim infinity bazenom u Majamiju, ova rezidencija predstavlja ekskluzivnost i veličanstvenost.

Ostale rezidencije unutar Južnog tornja imaju od dve do pet spavaćih soba, a njihova cena je oko 5 miliona dolara, pružajući niz opcija koje odgovaraju istančanim ukusima.

Svaka rezidencija se može pohvaliti izuzetnim enterijerom priznatog pariskog dizajnera Tristana Auera, privatnim pristupom liftom i prostranim terasama sa kojih se pruža fantastičan pogled. Kuhinje imaju prilagođene italijanske elemente kompanije Molteni&C, najsavremenije Gaggenau uređaje i Dornbracht opremu, dok primarna kupatila odišu spokojem poput spa centara sa ručno izrađenim kamenim toaletima, mermernim podovima i Duravit kadama za opuštanje.

U severni toranj, koji je takođe dizajniran od strane Kohn Pedersen Fox, biće smešten vodeći hotel Mandarin Oriental, zajedno sa dodatnim rezidencijama. Sa enterijerom pariske dizajnerke Laure Gonzalez, ovaj toranj obećava da će pružiti iskustvo gostoprimstva svetske klase, upotpunjeno najvećim stambenim luksuzom.

Stanari The Residences u Mandarin Oriental uživaće u pristupu bogatstvu pogodnosti širom uređenog podijuma, uključujući deset bazena, simulator golfa u zatvorenom i privatni salon za projekcije. Mogućnosti za ručavanje obiluju, sa prepoznatljivim finim restoranima, otvorenim paviljonima i privatnom trpezarijom koja pruža očaravajući pogled na vodu.

U skladu sa posvećenošću kompanije Swire Properties održivosti, The Residences uključuju pasivne strategije dizajna, bogato zelenilo i solarne panele za optimizaciju energetske efikasnosti i smanjenje uticaja na životnu sredinu. Pored toga, projekat se bavi klimatskom otpornošću obnavljanjem morskog zida i podizanjem lokacije za borbu protiv porasta nivoa mora, pokazujući posvećenost održivom kreiranju mesta.

Potencijalni kupci mogu da istraže salon The Residences Preview Lounge u hotelu Mandarin Oriental u Majamiju, sa stalnom prodajnom galerijom koja će biti otvorena kasnije ove godine. Izgradnja bi trebalo da počne 2025. godine, a useljenje se očekuje do 2029. godine.

Luxury Experience