Maison des Agrumes: Abimis kreacija za vilu u srcu Kaserte

Više slika

Više slika

Vila iz 19. veka, koja je nedavno doživela značajnu renovaciju od strane arhitektonskog kolektiva AU40, nazvana je "Maison des Agrumes" i transformisana je u oazu mira usred istorijskog centra grada Kaserte...

Projekat je slojevit, rezultat restauracije glavnog sprata i potkrovlja i izgradnje nove arhitektonske strukture na prizemlju. Rezultat je L-oblik u kojem se sobe nižu jedna za drugom u neprekidnom toku, a unutrašnji i spoljašnji prostori se besprekorno prepliću.

Enterijer je definisan neutralnim i svetlim bojama, popunjen dekorativnim dodacima u materijalima i industrijski inspirisanim završnim obradama poput kože, graviranog metala i čelika, koji žive u harmoniji sa tradicionalnijim nameštajem. Zasvođeni plafon i široki lučni otvori prema unutrašnjem dvorištu, nasleđeni iz istorije kompleksa iz 19. veka, definišu otvoreni prostor za dnevni boravak i kuhinju i prate dvorište s pergolom koje se koristi kao kutak za opuštanje, popločan grubim travertinom iz Rapolana u skladu s enterijerima. Na kraju, pogled se pruža na privatnu baštu zaštićenu vegetacijom i kompletiranu bazenom, sunčalištem i zaklonjenim tuš prostorom napravljenim od istog kamena.

Mediteranske rezonance arhitekture, završne obrade i boje kombinuju se sa klasičnim detaljima vile i savremenim izborima za enterijer koji namerno označavaju novu eru. "U ovom bezvremenskom okruženju, čelična kuhinja izranja poput svemirskog broda, što predstavlja jak kontrast", komentariše Đovani Marija Santonikola, jedan od osnivača kolektiva AU40, koji nastavlja rekavši: "Ostrvski model Ego od Abimis brenda, koji se nalazi u centru kuhinje, je središte aktivnosti pranja i pripreme, odražavajući svetla i senke koje tokom dana stvaraju lukovi."

Linija Ego od Abimis brenda, koju je dizajnirao Alberto Torselo, ističe se u velikom otvorenom prostoru svojim zaobljenim formama i značajnim dimenzijama, postajući referentna tačka u prostoriji, modul koji oblikuje okolni prostor. Ego je strukturiran u dva glavna bloka, oba od brušenog čelika sa ručkama u istom finišu. Prvi je kreiran u formi ostrva ima dvostruku sudoperu i veliku radnu površinu za pripremu i serviranje. Drugi je montiran na zid sa jednom sudoperom, dvostrukim gorionicima integrisanim u radnu površinu, aspiratorom i dvostrukim ormarićem na krajevima. Široka mogućnost prilagođavanja dimenzija blokova, završne obrade i opreme koju nudi Abimis omogućava razvoj kuhinjskih i operativnih blokova koji zadovoljavaju potrebe dizajna, korišćenja i uživanja u okruženju.

Izrađen od čelika AISI 304, neizmenjivog, higijenskog, izdržljivog i pogodnog za kontakt sa hranom, Ego je rešenje sa snažnim profesionalnim pečatom koje se nalazi u određenim detaljima i konfiguracijama, kao što su radne površine bez spojeva za poboljšanu higijenu i lakoću čišćenja; podignute ivice otporne na prolivanje; izvlačive radne površine velikog kapaciteta koje mogu biti konfigurisane kako unutrašnjim tako i otvorenim pregradama za maksimalnu funkcionalnost i optimalno upravljanje prostorom; hladnjaci za skladištenje; fioke za zagrevanje posuđa; i odvojenog odlaganja otpada sa kontrolom temperature.

Abimis, sa svojom 'genetikom' koja se temelji na AISI 304 čeliku, karakterističan je svojim izgledom koji je ublažen svetlim i sinusnim detaljima i dragocenim završnim obradama ručne izrade. Abimis se od 2013. godine, kada je počeo sa stvaranjem kuhinja posvećenih domaćinstvu, ali sa svim alatima, tehnologijama i pravilima izrade profesionalnog ugostiteljstva, zasniva na ovom materijalu. Čelik je tako reinterpretiran u novi estetski kod - elegantan i prepoznatljiv - koji nosi ime Ego, simbolični model brenda sa potpuno prilagodljivim karakteristikama. Abimis je doživeo brzu internacionalizaciju u samo nekoliko godina i sada je prisutan na svim globalnim tržištima, od Sjedinjenih Američkih Država do Bliskog Istoka, Evrope i Dalekog Istoka, cenjen i izabran zbog svojih izvanrednih proizvoda.

Ovaj opis detaljno oslikava kako funkcionalnost susreće luksuz u srcu Kaserte, gde Maison des Agrumes sa ponosom stoji kao primer savršene simbioze starog i novog, tradicionalnog i modernog, pri čemu Abimis ne samo da pruža funkcionalna rešenja, već i transformiše prostor, dajući mu novu dimenziju luksuza i sofisticiranosti.

Luxury Experience