Luksuzni penthouse u Beču koji pleni svojim nepretencioznim šarmom

Penthaus sa bazenom, ležaljkama, pergolom, trpezarijskim stolom, roštiljem i svime što možete zamisliti čak i u najlepšim snovima, nedavno je izgrađen na poslednjem spratu stare zgrade u Beču.

Nalazi se u jednoj od najpopularnijih gradskih ulica sa galerijama umetnosti, kafićima, pabovima i restoranima svake vrste.

Posebno tokom leta, uživanje na krovnoj terasi u Beču je pravi užitak, iako je dobijanje građevinske dozvole uvek izuzetno složen postupak, broj potkrovlja je u porastu. Ovde su programeri kupili celu zgradu i nakon što su dobili odobrenje od nadležnih organa, podigli su zgradu na dva sprata. To je rezultiralo sa tri luksuzna stana, a svaki od njih je besprekorno ukrašen dizajnerskim nameštajem. Govorimo o sjajnom luksuzu, ali ne i razmetljivom sa velikom pažnjom posvećenom materijalima i bojama, stvarajući prostor sa prirodnom i prijatnom elegancijom.

Pogledaćemo najveći stan na poslednjem spratu, izgrađen tako visoko da vas niko ne može videti, sa predivnim pogledom na ceo grad.

Dizajn enterijera i nabavku nameštaja nadgledao je napuljski studio Fadd Architects. Odlučili su se za brendove poput Varenne Poliform koji je izradio kuhinju i Roda za baštenski nameštaj, a ovo je celoj šemi dalo izrazit italijanski ukus.

Unutrašnjost je dekorisana proverenom kombinacijom: hrastov parket i beli zidovi, drvene obloge i nameštaj u skladnim bojama – sa ovom kombinacijom je nemoguće pogrešiti. Mešutim, kao što znamo đavo je u detaljima. Zidovi nisu samo pozadine za nameštaj, već sastavni deo dekora. Ormar za knjige od poda do plafona je komad izrađen po meri, baš kao i kamin i kuhinja, jednolično obloženi tamnim drvenim pločama, uredno prikrivaju ono što se nalazi unutra.

Način nabavke nameštaja takođe je potpuno jedinstven za ovaj projekat. Generalno, za većinu građevinskih projekata žongliranje budžetom predstavljalo je izazov. Dakle, kompanija Fadd Architects je predložila uključenim firmama za nameštaj da se prema stanu ponašaju kao prema izložbenom prostoru, sve do njegove konačne prodaje. Kupac će tada odlučiti da li želi da zadrži komade nameštaja i dekora i konačno ih kupi. Isto važi i za slike koje su sami umetnici dali: one su na pozajmici i čekaju da ih izabere novi vlasnik.

Sviđa nam se kako stan izgleda i želeli bismo da sve ostane potpuno isto, šteta što nećemo moći da ga kupimo, ali bismo zaista voleli da znamo kako se ova priča završava.

Dakle, pozivamo budućeg vlasnika da se javi. Štaviše, trojica mladih arhitekata koji su dizajnirali ovaj stan, još su znatiželjniji od nas i jedva čekaju dan kada će jedan od njihovih prvih projekata biti ispunjen životom.