Luksuzni penthaus vredan 20 miliona dolara ima terasu veću od vaše kuće

Turks i Kaikos, koji je poslednjih godina stekao popularnost kao omiljeno utočište za veoma bogate i slavne, je tropski atlantski arhipelag koji se nalazi jugoistočno od Majamija i severno od Dominikanske Republike.

Čuvene plaže sa belim peskom nalaze se duž 100 imenovanih ostrva i zaliva, ali samo devet od tih ostrva je naseljeno. Kao što ime govori, zemlja se sastoji od dve različite grupe ostrva. Turks je na istoku, a Kaikos na zapadu. Naselje South Bank Resort i marina od 31 hektara, koje se nalazi na plaži Long Bej u Providensijalesu - turističkom centru zemlje sada se posebno razvija. U ovoj zajednici se nalazi potpuno novi luksuzni penthaus, verovatno najskuplji ikad ponuđen na prodaju u Turks i Kaikosu. Dizajniran od strane međunarodno poznatog arhitekte Pjera Lisonija, takozvani Penthouse at Arc je na tržištu za 20 miliona dolara.  

Smešten na vrhu šestospratne stambene zgrade sa 17 stanova, penthaus je krunski dragulj sa izdašnom kvadraturom. Pokriva ceo šesti sprat (najviši nivo) tornja, a pošto je cena visoka, penthaus sigurno dolazi sa mnogo pogodnosti.

Rezidencija od 1260 kvadratnih metara uključuje pet spavaćih soba i pet kupatila, kao i velike dnevne prostore koji se povezuju sa masivnom terasom za vrhunsko opuštanje na otvorenom. Visoki plafoni čine prostor još veličanstvenijim, a Lisonijeva umirujuća prirodna paleta boja, kao i upotreba drveta i kamena, unosi karipsku vibraciju. Sofisticiran i elegantan, arhitekta je dizajnirao dom da bude i funkcionalan i lep.

Kada je dizajnirao penthaus, Lisoni je crpeo inspiraciju iz okolnog arhipelaga i prirodnih elemenata koji su se istorijski koristili u lokalnoj arhitekturi. Eksterijeri pokazuju primorski karakter, uključujući prostrane i bujne privatne bašte. Da bi se omogućio neprimetan prelazak iz enterijera u eksterijere, kaskadna, stepenasta arhitektura stvara velike nadstrešnice koje nude zasenjene spoljašnje prostore, maksimizirajući funkcionalnost vrtova, bazena i dnevnih površina na otvorenom.

Sama terasa je veća od većine domova, sa ukupno 700 kvadratnih metara i obavija čitavu jedinicu - što znači da svaka spavaća soba ima pristup sopstvenom privatnom prostoru. Penthaus takođe ima veliki otvoreni bazen i bujne bašte koje okružuju spoljašnje prostore. Osim toga, ovo je jedina rezidencija u kojoj ćete dobiti panoramski pogled na celo ostrvo, u kome ćete najbolje uživati iz trpezarije i dnevnog boravka na otvorenom ili elegantnog bazena - gde se čini da voda postaje jedno sa neverovatno plavim okeanom.

Kao i druge vile u okolini, Penthouse at Arc uključuje restoran South Bank, fitnes centar, marinu sa punom uslugom, spa centar, sportske terene, privatne bazene i pristup plaži. Tu su i batleri i usluge privatnog kuvara, kao i konsijerž koji može da organizuje bilo koju aktivnost koju želite. Luksuzna odmarališta Grejs Bej, koja se nalaze prekoputa ostrva, upravljaće Arc penthausom na Južnoj obali kako bi osigurala da ćete dobiti standardnu uslugu sa pet zvezdica. Kao još jedna prednost, enklava će takođe biti dom prve lagune Turks i Kaikos koju je napravio čovek.

Ako želite da sami iskusite život na ostrvu, nećete morati dugo da čekate: izgradnja će početi ove godine, a završetak svih radova je predviđen za 2025.

Luxury Experience