Luksuzna kuća u Malibuu je san svakog ljubitelja dizajna

Marmol Radziner i Redmond Aldrich Design, neprestano udružujući snage, pokazuju koliko dobro znaju šta znači visoka estetika.

Njihovo interesovanje za dizajn proizilazi iz njihove ljubavi prema prirodi i njenom šarmu, stvarajući arhitektonska remek-dela, koja se odlikuju neverovatnim modernizmom kojim zrače.

Pre nekoliko meseci otputovali su u Malibu, gde su dizajnirali i uredili neverovatnu kuću koja je izgrađena pre dve godine za smeštaj petočlane porodice.

Od prvog trenutka naše interesovanje je usmereno na neverovatno šarmantan eksterijer ove kuće, koji pruža osećaj raja na zemlji. Ovo posebno proizilazi iz zelenih elemenata koji preovlađuju gde god se pogleda. Istovremeno, spektakularni životni prostori na otvorenom, gde se nalazi ogroman bazen, pružaju porodici priliku da uživa u trenucima apsolutne bezbrižnosti i mira.

Što se enterijera kuće tiče, veliki prozori igraju vodeću ulogu i daju savremen karakter, a istovremeno čine da enterijer bude u harmoniji sa eksterijerom. U međuvremenu, visoke biljke i cveće stvaraju prirodno okruženje.

Kada zavirimo u enterijer ovog prelepog doma primećujemo da je svaka soba uređena u neutralnim nijansama i zemljanim tonovima omogućavajući „toplini” da ima vodeću ulogu u dizajnu. U enterijeru dominiraju drvene površine, balansirajući ukupni dizajn, koji se može ažurirati i prilagoditi sadašnjosti, ali sa sigurnošću možemo reći da je obezbeđen bezvremenski rezultat, na koji ne utiče nijedan trend dekoracije i bilo koje doba godine.  

Što se tiče boja, izbor se odnosi na paletu klasičnih nijansi, kao što su crna, siva, svetlobraon i uglavnom bela. Prvobitna ideja je bila da se obezbedi harmonija u svakoj prostoriji, ali i u spoljašnjem okruženju i ovi tonovi su smatrani najidealnijim.  

Arhitekte koriste paletu materijala od gipsa, mermera, ali i drveta, impresivni nameštaj i unikatne arhitektonske detalje koji svaku prostoriju čine „toplijom“. Rezultat koji je postignut je oličenje „slow living“ dizajna.

Sada porodica može da uživa u okruženju koje je sinonim za luksuzan život, u savršenom skladu sa letnjim povetarcem i prirodnom estetikom. Ovo je pravi primer kako gradska kuća lako može da poprimi oblik kuće za odmor, sa svim modernim udobnostima i vođena visokom estetikom.