Luksuz u srcu Pariza: Stan iz 18. veka na prodaju za neverovatnih 47 miliona dolara

Renovirani stan iz 18. veka u Parizu je upravo ponuđen na prodaju za 47,4 miliona dolara…

Petosobni stan u Saint Germain-des-Prés ima vinski podrum, privatni vrt i odvojeni trosobni gostinjski apartman.

U slučaju da nekome treba ubedljiv argument, ovaj modernizovani stan iz 18. veka definitivno je dobar razlog da se preselite u Pariz. Na prodaju za pozamašnih 45 miliona evra (ili otprilike 47,4 miliona dolara), raskošni prostor se nalazi unutar palatastog hôtel particulier-a - slobodnostojeće gradske kuće ili vile - u vrlo šik sedmom okrugu Grada svetlosti. Stan od 950 kvadratnih metara renoviran je 2019. godine od strane poznatog arhitekte i dizajnera i nudi gomilu starog svetskog šarma.

U cenu je uključen i drugi stan od 95 kvadratnih metara u zgradi za goste ili osoblje. A ako to nije dovoljno prostora za opuštanje, za treći stan u zgradi, površine gotovo 220 kvadratnih metara, može se posebno pregovarati.

Nekretnina se nalazi na korak od svetski poznatog Muzeja Orsay, iza dvostrukih kapija i potpuno je skrivena od ulice. Sam stan ima uglađen, ali boemski izgled. Mislimo na freske oslikane ručno, originalne krunaste plafone, puno mermera i otvorene kamine. U fokusu su visoki plafoni od 5 metara, vinski podrum, velika dnevna soba i biblioteka. Pored toga, petosobni dom ima jedan ultra-redak sadržaj koji će privući gradske stanovnike sa sklonostima prema prirodi: privatni vrt od čak 330 kvadratnih metara.

Unutra se nalaze kameni podovi, zidovi od izloženog kamena i velika trpezarija na nivou vrta. U blizini kuhinja dizajnirana od strane Boffi brenda ima vrhunske Gaggenau aparate i ugradni hladnjak. Kuća takođe ima 114 kvadratnih metara fleksibilnog prostora koji se može pretvoriti u wellness centar sa teretanom i spa centrom.

Rezidencija je smeštena u srcu Saint-Germain-de-Prés, okružena riznicom znamenitosti i lokacija koje se nalaze na must-see spisku svakog ljubitelja ovog grada. Tu su Carré des Antiquaires i crkva Saint-Germain, najstarija crkva u Parizu. A ako želite istražiti grad brodom, možete se provesti rekom Senom i videti Ajfelov toranj, Luvr i Notr Dam.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience