Londonski penthaus sa Ovalnom kancelarijom i cenom od 184 miliona dolara

Brojni ljudi širom sveta su pomno pratili predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, ali izgleda da Džo Bajden neće biti jedini sa Ovalnom kancelarijom…

Zapravo, da li ste znali da postoji istovetna replika istorijske prostorije preko okeana, u vrhunskoj londonskoj građevini, u kojoj je jedan penthaus prodat po ceni od 184 miliona dolara. Zašto postoji Ovalna kancelarija u Londonu, pitate se? Pa, kako saznajemo, ova građevina je igrala ulogu američke ambasade od 1938. do 1960.godine – Džozef P. Kenedi je bio ambasador dve godine. Prema navodima, on je konstruisao repliku Ovalne kancelarije kako bi inspirisao svog sina da se otisne u svet politike, iako je to zapravo uradio njegov mlađi brat, Džon F. Kenedi.

Preduzetnik koji je radio na ovoj građevini odlučio je da zadrži kopiju Ovalne kancelarije, ali je premestio tako da se ona sada nalazi u zajedničkom prostoru, blizu samog ulaza. To znači da će za razliku od predsednika SAD, novi vlasnik penthausa morati da deli taj prostor sa drugim stanarima.

Za sada, nije otkrivemo ko je kupac ovog penthausa, ali znamo da je on pored rezidencije na najvišem spratu kupio i dve manje stambene jedinice ispod, sa planom stvaranja jednog ogromnog doma od 1.500 kvadrata. Pored Ovalne kancelarije, vlasnik će imati pristup brojnim drugim pogodnostima, kao što su teretana, privatni spa, bazen, loža i bioskop.

Naravno, uzimajući u obzir cenu od 184 miliona dolara, ovaj penthaus je najskuplje prodati ove godine u Londonu. On je i dalje upola jeftiniji od Bele kuće, koja je pre tri godine procenjena na 400 miliona dolara.