Kuća u austrijskim Alpima izaziva osećaj spokoja i asocira na zimske odmore

Kuća Kicbil se takođe može opisati kao zimski raj.

Zimske destinacije koje treba posetiti pozivaju nas da doživimo lepe trenutke i da postanemo "jedno" sa zimskom scenom. Austrija se s pravom nalazi na listi top destinacija, podstičući interesovanje svih neizlečivih putnika koji možda tamo nisu putovali.

Tačnije, područje Tirola daje osećaj da je izašlo iz bajke, dok je tamo broj odmarališta i brvnara u porastu, jer mesto ima veliki ugled i veliko turističko interesovanje. Tu svoje mesto pronalazi planinska kuća Kicbil, koja je nedavno renovirana i pretvorena u najlepše zimsko sklonište kom smo se divili u poslednje vreme.

Arhitektonska firma Holzrausch redizajnirala je sve prostore brvnare, čineći je potpuno ažuriranom, funkcionalnom, ali i neverovatno „toplom“. Smeštena u okruženju koje ima način da „oduzme” dah, kuća impresionira i najzahtevnije ljubitelje dizajna.

Gledajući kuću samo spolja, podrazumeva se da je drvo bilo glavni građevinski materijal u većini površina. Eksterijeri i enterijeri naglašavaju prirodne materijale koji promovišu koncept „slow living“.

Od pogleda na Alpe do diskretnog luksuza soba, svi elementi čine neverovatan kućni ambijent u kome bi svako želeo da provede nekoliko dana tokom zime. Sastoji od tri spavaće sobe, kuhinje i dnevnog boravka, kućnog bioskopa i spa sobom sa saunom.

Kao što smo već pomenuli, drvo dominira od ugla do ugla, dok primećujemo da ima različitih nijansi – od najsvetlijih do najtamnijih. Što se tiče boja koje je studio izabrao, one pripadaju paleti zemljanih tonova, koje su obezbedile tako prijatan rezultat, idealan za ovu sezonu. 

Produbljujući arhitekturu ove neverovatne kuće za odmor, primećujemo da su svi prostori jedinstveno povezani sa spoljašnjim uslovima i ambijentom iz bajke. Projekat, u suštini, obnavlja staru zgradu, potpuno je transformišući, a da pritom ne izgubi svoj šarm.

U međuvremenu, nikome ne mogu promaći zlatni detalji koji „oblače“ mnoge uglove kuće, čineći je još modernijom i bližom vrućim trendovima dizajna enterijera. Svi elementi u celini izazivaju osećaj apsolutnog mira i harmonije. Minimalističke linije dale su svu ovu vibraciju prostorima, ali nisu lišene atmosferske - tako intimne - aure koja karakteriše svaku planinsku kuću.

Tradicija se susreće sa modernom estetikom, a svako mesto postaje pravi primer življenja na planini, u potpuno mirnom okruženju, idealnom za nekoliko dana odmora. Naročito kada dnevno svetlo ustupi mesto noću, sva magija dostiže vrhunac. Toplo osvetljenje stvara savršenu atmosferu, vatra u kaminu se pojačava i čaša vina postaje idealno društvo.

Pogledajte u galeriji još fotografija kuće!

Luxury Experience