Klasična lepota penthausa u Njujorku

Neizbežno je pandemija Covid-19 uzela danak tržištu nekretnina na Menhetnu...

Uprkos tome, nekoliko novih stanova u gradu upravo niče, a među njima je i 67 Vestry, projekat Iliad Realty Group, koji poseduje elegantan, nenaglašen i glamurozni izgled. Zgrada u kojoj se pomenuti stan nalazi će biti ultra-ekskluzivna, sa svega 13 stambenih jedinica, koje će zauzimati čitav ili pola sprata.

Privatnost će svaki dom učiniti sopstvenim svetom, umesto ograničenim prostorom u kontekstu velike, prenaseljene zgrade, kao što je to slučaj sa mnogim raskošnim zdanjima Njujorka. Svaka od stambenih jedinica koje su deo ovog projekta, imaće pogled na reku Hadson.

Upravo ta blizina reci čini ovaj projekat ovako jedinstvenom ponudom. Zgrada predstavlja poslednju preradu obale Tribeke. Prvobitno sagrađena 1896.godine, zgrada je bila skladište za The Great Atlantic & Pacific Tea Company, lanac trgovina prehrambenih proizovda. U jednom trenutku, oni su bili najveći trgovac na malo u čitavim Sjedinjenim Državama. Nova građevina odražava romanesknu arhitekturu prvobitnog zdanja, mada ovo zapravo nije prvi put da se koristi kao stambeni prostor. Slavni Endi Vorhol je zapravo imao studio ovde tokom sedamdesetih godina prošlog veka.

Danas, enterijeri zgrade su dobili preobražaj Gachot Studios kompanije, koja u svom portfoliju ima izobilje veličanstvenih projekata. U ovom slučaju, studio je lobi i sve stanove okarakterisao prigušenom paletom boja i čistim, geometrijskim linijama. Kao rezultat, nastala je građevina koja odiše jednostavnošću i sofisticiranošću u isto vreme.

Pored toga, građevina sadrži privatni bazen, prostor za vežbanje i rekreaciju i mnogo toga drugog. Cene stanova će tek biti saopštene, ali smo sasvim sigurni da je većina stambenih jedinica već pronašla svoje vlasnike.