Kako kreirati savršenu letnju oazu u svom domu

Za mnoge ljude širom sveta, leto je poput sna koji traje tri meseca, opija ih svojim suncem i vrućim vetrom, razbuktavajući njihovu maštu svojim činima...

Mnogima je upravo leto omiljeno godišnje doba, koje dolazi sa prolećem kao savršenom uvertirom u rapsodiju leškarenja pod suncem na omiljenoj ležaljci, uz dobru knjigu u ruci i osvežavajući napitak na stočiću pored. Ukoliko ste i sami letnji sanjari koji čitave godine maštaju baš o tom periodu, verovatno ste već počeli da planirate izgled svoje idealne letnje oaze.

To može biti čitav balkon, jedan kutak u dvorištu posvećen samo vama ili čitava bašta koju rado ispunjavate svojom porodicom i prijateljima, muzikom, pesmom i dečijom grajom. Svakome od nas potreban je upravo jedan takav komad na otvorenom u kom možemo uživati i opustiti se nakon dugih dana provedenih na poslu i vrelim gradskim ulicama, čiji asfalt kao da topi đonove naših omiljenih sandala.

Postoji li išta bolje od relaksacije u hladovini, uz ledeni koktel, prijatan razgovor ili intrigantni roman tada, kada vam je potreban odmor od čitavog sveta, pa donekle i od vas samih? Verujemo da je odgovor ne. Ukoliko planirate da renovirate svoju terasu, dvorište ili baštu, imamo savršenu stvar za vas.

U pitanju je neobična, odvažna i čudnovata kolekcija brenda Ethimo nazvana Rafael. Uticaj koji je priroda imala na njen dizajn, nastao kao delo Paole Navone, evidentan je i vredan našeg poštovanja. Jednostavnim pogledom na bilo koji od komada koji poseduju konstrukciju od brušene tikovine otkriće vam tajnu vrhunske izrade i karaktera.

Dodatne teksture i boje jastučića uparenih sa belim mermernim ili glaziranim kamenim stolovima stvoriće prefinjeni ambijent koji će svakako mamiti vašu pažnju, svaki put kada ga ugledate. Jedina mana kreiranja oaze u ovom stilu je ta što nećete moći da joj odolite, te će vas njene čini privući svaki put kada se vratite svom domu. Da li je to zaista toliko loše?