Kako je mračni tavan transformisan u oličenje modernog luksuza

Više slika

Više slika

Iako se velika kvadratura generalno povezuje sa pojmom luksuzni stan, dom koji vam ovog puta predstavljamo dokazuje da je sve moguće, ukoliko imate dovoljno umeća i mašte...

Casa Gialla je projekat renovacije koji je upravo završen od strane gon architects studija u Madridu. Novi stan od 46 kvadrata nekada je bio mračni tavan u građevini koja svoje mesto pronalazi u centru Puerta del Sol. Sada, ovaj stan sa više funkcija sadrži skrivene prostorije, marfi krevet, izobilje skladišnog prostora, kao i tuš i kadu na otvorenom, postajući čestita oaza u samom srcu grada.

Vlasnica stana, žena iz Italije koja obožava dizajn, tehnologiju i uživanje u životu, želela je samo dve stvari u novom dizajnu svog stana - on je morao da bude pragmatičan i da joj pruži uživanje. Kako bi arhitekte ostvarile njene želje, koristile su particione zidove i uklonili su drvene grede, kako bi predstavili otvoreni i predivno osvetljeni pravougaoni prostor.

Najinteresantniji element glavnog stambenog prostora je zid senf žute boje, koji u sebi skriva police i prostor za skladištenje. Na suprotnom zidu nalazi se minimalistička kuhinja, koja se sastoji samo od donjih ormarića bele boje i ugradnih aparata. Kuhinjska radna ploča spušta se sa leve strane, poprimajući ulogu radnog stola kućne kancelarije. Ispunjavajući zidove potrebnim elementima, arhitekte su uspele da oslobode njegov centralni deo za druge neophodne stvari, poput malenog kutka za obedovanje.

Na jednoj strani stana nalazi se terasa koja je orijentisana jugozapadno, a sadrži mnogo više od prostora za sedenje - ovde svoje mesto pronalaze tuš na otvorenom i skrivena kada. Iza žutog zida sa izobiljem polica i pregrada nalazi se prolaz koji vodi do spavaće sobe i kupatila, a tu se nalazi i projektor, ispraćen zavesom koja vam može omogućiti dodatnu privatnost.

Dvosed sofa se može pomerati po stanu stvarajući različite ambijente, poput udobnog kutka za uživanje u filmovima koje ćete emitovati putem projektora. Pokretna radna površina u kuhinjskom odeljku se može spustiti, kako biste dobili dodatni prostor za pripremu različitih gurmanluka, ili pak, može igrati ulogu bara.

U zatvorenom delu stana, nalazi se još jedan zid sa ugradnim elementima, koji između ostalog uključuju marfi krevet za goste koji će sa vama provesti nekoliko dana.

Luxury Experience