Kako je dom u Sidneju pretvoren u krajnje utočište za jesen

Studio Prineas ima izvanredne rezultate u dizajnu u Australiji, ali putuje svetom da bi kreirao najluksuznije domove.

Vođeni avangardom i savremenim dizajnom, arhitekte studija uvek biraju najtoplije trendove vremena, ne ostavljajući po strani bezvremenske arhitektonske linije koje se smatraju aktuelnim sada i zauvek.

Pre nekoliko meseci, dizajnerski tim je završio renoviranje porodične kuće, koja dominira mirnom četvrti dalekog Sidneja. Odličan primer rada Studija Prineas je dokaz kako se prijatan karakter može kombinovati sa modernim dizajnom.

Pre svega, ono što nam privlači pažnju su površine od cigle, čije prisustvo daje estetiku vintage izgleda koja je poslužila kao osnova za dizajn ove rezidencije. U enterijerima, kao i u eksterijeru dominira paleta zemljanih tonova, mešavina jesenjih boja koja je topla i vrlo moderna.

Tačnije, brzim obilaskom prostorija vidimo da glavnu ulogu ima boja kafe u svim svojim nijansama. Istovremeno, arhitektonski biro je odlučio da se "poigra" dodatkom hladnijih tonova, među kojima se izdvaja slatka nijansa sive, dok smela crna čini rezultat modernijim. Osim toga, bela boja na zidovima i površinama unutar kuće osigurava ravnotežu i bezvremenski karakter.

Osim cigle, ne možemo a da ne pomenemo i drvo koje zauzima zasluženo mesto. Veliki prozori stvaraju osećaj da su prostori tako harmonično spojeni i istovremeno pružaju jedinstven pogled na baštu rezidencije - bujnu zelenu, prepunu visokog drveća koje kuću čini "izolovanom" od ubrzanih urbanih ritmova i saobraćaja na ulicama.

Što se dekoracije tiče, lako možemo primetiti da je u obzir uzeta funkcionalnost u pogledu porodične svakodnevice. Izabran je višenamenski nameštaj uglavnom tamnih boja, na koji su postavljeni predmeti koji otkrivaju ljubav vlasnika prema modernoj umetnosti. Skulpture u minimalističkom stilu, vaze sa svežim cvećem, umetnički detalji – sve skupa je stvorilo apsolutno sofisticiran efekat.

Bonus, slojevitost tepiha - apsolutni trend ove sezone - ostavlja jak utisak, što daje još prijatniju atmosferu u ovom domu. Da bi se upotpunilo čitavo predivno okruženje, fotelje, sofa i kreveti su presvučeni luksuznim tkaninama za dodatnu toplinu i stilske poene.

Uz sve ostale elemente, balkon kuće je podjednako pretvoren u ambijent iz bajke, idealan za beskrajne trenutke opuštanja čak i tokom hladnih meseci u godini. Na predivnom imanju se nalazi i mali bazen, oko kojeg se okuplja porodica sa prijateljima.

Luxury Experience