Kako je art deco estetika poslužila kao izvor inspiracije za dom u Njujorku

Projekti dizajnera enterijera Aleksandra Doertija su brojni i razlikuju se u zavisnosti od prostora koji je pozvan da uredi svaki put.

Ljubitelji žanra "klanjaju" se njegovom talentu i maštovitom načinu na koji uređuje svaki dom. Kreativan i inovativan, slavni arhitekta dobro zna šta znači visoka estetika i zato je u potpunosti predstavlja u svakom projektu koji preduzima.

Nedavno je angažovan da dizajnira stan iz 20. veka u Njujorku kom je bilo potrebno kompletno preuređenje kako bi ponovo izgledao ažurirano i bio idealan za život svojih vlasnika. Kuća sa snažnim vintidž referencama i luksuznim elementima nakon renoviranja impresioniraće i najzahtevnije ljubitelje dizajna.

Strastveni ljubitelj Art Deco stila, dizajner je ponovo crpio inspiraciju iz ovog „talasa“, kako bi stvorio ambijent koji deluje kao da je proizašao iz arhitekture prošlosti, ne propustivši da doda moderan zaokret, koji je vidljiv u svakom uglu arhitektonskog stvaralaštva.

Na osnovu belih i bež zidova i ogromnih prozora koji služe za prodiranje svetlosti, odabran je moderan drveni nameštaj, koji je, iako nov, dao vintidž šik karakter celoj kući. U celom rasporedu vidimo da neverovatno elegantna strogost ima glavnu reč, iako su dodati jedinstveni elementi koji daju posebnu estetiku.

Prvi utisak je da je ovo svetao prostor koji elegantno integriše klasiku sa modernim. Drvo dominira iz prostora u prostor, u verziji svetle boje, dok metalik detalji daju dimenziju i dodatni glamurozan karakter konačnom rezultatu. Hodnici puni umetničkih dela imaju svetla koja funkcionišu kao skulpture koje prikazuju ulicu unutar kuće, dok su u isto vreme velike slike obezbedile dimenziju od ugla do ugla.

U međuvremenu, niko od nas ne može propustiti očigledan dodatak metalik nijansi, koje su poboljšale glam estetiku i luksuzni karakter kuće.

Jedan od najvažnijih vrhunaca ove kuće su kupatila od mermera, koja kradu sve utiske i inspirišu svakog ljubitelja dekoracije.

Pored sjajne estetike, osećaj vitalnosti je uhvaćen na najprirodniji i istovremeno impresivan način, zahvaljujući divnim sobnim biljkama, a posebno zbog šarenog cveća koje dominira u većini prostorija, pa i u kupatilima.

Predivne enterijere stana u Njujorku pogledajte u galeriji!

Luxury Experience