Kako izgleda penthaus vredan 21 milion dolara koji je dizajnirao Roberto Cavalli

Čuveni penthaus Cavalli, smešten u Century Tower građevini, potpuno je opremljen prilagođenim dizajnerskim komadima.

Penthaus Cavalli, smešten je na 38. spratu stambene kule Century, gde žive bogate poznate ličnosti u Los Anđelesu. Dizajniran od strane sjajnog italijanskog dizajnera Roberta Kavalija, ovaj dvosobni stan od 530 kvadrata, bio je prvi dom koji je on dizajnirao u SAD.

Za dizajniranje stambenog prostora korišćeni su najkvalitetniji materijali poput oniksa i mermera koji oblažu zidove, kupatila i kuhinju. Više od 150 ploča, koje su ručno odabrali dizajneri iz Cavalli Home, isporučeno je iz Italije i prebačeno na 38. sprat zgrade. Mahagoni je korišćen za podove u hodnicima i velikoj trpezariji i nabavljeni su od Kavalijevih firentinskih majstora.

Zatim tu je sav nameštaj i tkanine koje su kreirali dizajneri enterijera kompanije Cavalli u saradnji sa italijanskom Jumbo Group, sa sedištem u dizajnerskoj četvrti Brianza u blizini jezera Komo. Ništa ne podseća više na Kavalijev jedinstveni stil od velike ljubičaste sofe i velike polukružne krem stolice sa zlatnim akcentima.

Prema evidenciji, vlasnik stana obožava brend Cavalli i reč je o međunarodnom biznismenu koji više voli da ostane anoniman. Kupio je penthaus 2016. godine za 10,5 miliona dolara, a zatim se odlučio na totalnu obnovu i redizajn sa potpisom Jumbo grupe, zajedno sa Roberto Cavalli Home i Gianfrancom Ferreom.

Iako stan ima predivan enterijer, tu su i velike terase sa zadivljujućim pogledima, što ga čini jedinstvenim i uveliko opravdava njegovu cenu.

Ogromna glavna terasa, sa neometanim pogledom na golf igralište Los Angeles Country Club i sve do Tihog okeana u daljini, dolazi sa plinskim kaminom i „hektarima“ prostora za zabavu. Tu je i velika terasa pored glavne spavaće sobe i terasa za doručak pored profesionalne kuhinje koju je dizajnirao Gianfranco Ferre. Sama kuhinja sadrži visokotehnološke Miele aparate i mermer boje kafe za ostrvo za doručak i radne površine.

Što se tiče glavnog apartmana, spavaća soba sa prilagođenim plafonom ima sopstveni kamin i vodi u lavirint elegantnih hodnika, ogromnih garderobera i svlačionica. Glavno kupatilo obloženo je bogatim mermerom boje lavande i udaljeno je nekoliko koraka od prevelike saune od drveta Aspen.

Završena 2009. godine, ova zgrada je bila magnet za poznate ličnosti sa A liste i međunarodne moćnike. Verovatno je njen najpoznatiji stanovnik Kendi Speling, supruga pokojnog TV producenta Arona Spelinga. Ostali poznati stanari su pevačice Rijana i Pola Abdul. U junu, zvezda "Prijatelja", Metju Peri, kupio je penthaus na 40. spratu, iznad Cavalli stana za 21,6 miliona dolara.  

Sama zgrada je poznata po sjajnoj zaštiti od paparaca, 24-časovnom portiru i sobaru, bazenu, bioskopu i uređenim vrtovima koje je dizajnirala pejzažna arhitekta Pamela Barton.