Kako da iskombinujete vintidž i savremeni stil u enterijeru

Ova kuća koja se nalazi u Oksfordširu je bez sumnje mali deo istorijskog raja.

Izgrađena je u 18. veku, no bez obzira na epohu iz koje potiče, enterijer ove kuće uspeo je da zadrži svoj šarm i lepotu. Nedavno je čitava kuća pretrpela dizajnerski fejslifting, pa na fotografijama možete da vidite kako izgleda u svom punom sjaju.

Prva stvar koju primetite kročivši u ovaj enterijer je bela boja koja dominira i daje autentičnost ovom prostoru. Beli zidovi, bele posteljine, određeni komadi nameštaja u beloj boji pa i aksesoari u vidu lampi, odredili su centralnu temu ovog enterijera.

Bela tema dala je svakoj prostoriji jedan elegantan i sofisticiran izgled. Naravno, budući da se bela odlično kombinuje uz druge boje i materijale, ovaj enterijer poseduje akcente izloženog drveta u vidu greda, nameštaj u neutralnim nijansama kao i  biljke koje svakoj sobi daju karakter.

Poželevši da zadrže izvorni izgled ove kuće, dizajneri su odlučili da su zidovi od izložene cigle prava stvar, pa je ona umnogome primetna u ovom prostoru. Naročito je vidljiva u oblasti oko kamina, kuhinji i trpezariji, kao i na zidovima hodnika.

Ovaj enterijer je savršena kombinacija vintidž i modernog savremenog stila. To se najbolje vidi u centralnoj boravišnoj oblasti gde možete videti kako su dobro iskombinove stolice od pleksiglasa sa drvenim stolom za ručavanje.

Zapamtite da svaki prostor dobija "dušu" zahvaljujući detaljima - ogledala, lampe, ramovi za slike, časopisi, cveće, igraju ključne elemente u enterijerima koji imaju autentičan karakter.

Biljke su važan deo dekora svakog enterijera koji želi da odiše jednom zdravom atmosferom. U ovaj dom, priroda je uvedena na velika vrata, bilo da je u pitanju lavanda u kupatilu, ili zasađene biljke u kuhinji. Estetski benefit koji dobijate cvećem je nemerljiv.

Ovaj prostor je povezan sa eksterijerom koji je takođe prelepo dekorisan i predviđen za relaksirajuća popodneva sa porodicom i prijateljima.

N.V.T.

izvor Decoholic