Jedinstveni porodični stan u Pekingu

HAO Design, iskoristio je prednosti krova ovog stana, kako bi ga pretvorio u prozračni porodični dom, finiširajući enterijer selekcijom pastelnog nameštaja…

Starburst House nalazi se u Haidian distriktu Pekinga i pripada mladom paru i njihovom sinu. On je kupljen kao prazna školjka, sa svojim strmim krovom kao jedinim distinktivnim elementom.

Ogoljeni prostor predat je tajvanskom studiju kako bi bio transformisan u porodični dom, koji savršeno odgovara potrebama životnog stila klijenta.

Brif koji su ljudi iz studija dobili bio je jednostavan – vlasnici su želeli da radna soba bude deo plana prostora. HAO Design studio doneo je odluku da se asimetrični krov ovog stana sačuva, dozvoljavajući tako insertovanje mezanina u kom se sada nalazi dečija spavaća soba i drugo kupatilo.

“Verovali smo da je krovna konstrukcija, pored svoje neobičnosti, zapravo najlepši deo ovog stana”, objašnjavaju iz studija. Dostupan putem glomaznih stepenica, gornji nivo sadrži police integrisane u čitav jedan zid, dok je svetli drveni sto ubačen u jedan ugao, kako bi igrao ulogu kancelarije.

U prizemlju vlada otvoreni plan prostora, opremljen sivom sofom, nežno pink trpezarijskim stolicama i mint zelenim lusterom. Svetle nijanse su primenjene i u kuhinji, koja ima bledo plave ormariće i bele pločice na svojim zidovima. Tu su i klizna vrata, kojima se može podešavati nivo privatnosti.

Zid koji odvaja kuhinju od igraonice dekorisan je tablom, na kojoj dete klijenata može crtati ili ispisivati poruke. Na donjem spratu se takođe nalazi perforirani ulaz i glavna spavaća soba.

Foto: Hey!Cheese.

Luxury Experience