Honolulu dobija najskuplji penthaus sa cenom od 35 miliona dolara

Razvojni projekat od milijardu dolara obeležava novi početak za Oahu…

Nakon više godina, tokom kojih je bio poznat kao pristupačno mesto za odmor sa plažama koje su bile prepune ljudi i vodama koje su bile isto toliko zagužvane, Honolulu postaje obeležje luksuza. Njihov najnoviji razvojni projekat – Mandarin Oriental Residences, vredan milijardu dolara, prethodnog meseca je lansirao svoju prvu ponudu – penthaus od 35 miliona dolara.

Toranj sa 37 spratova, poseduje ukupno 99 rezidencija i predstavlja pionira svoje vrste u Ala Moana kraju i za Havaje, iz nekoliko razloga: prvi je taj što dovodi Mandarin Oriental brend na ostrvo, dok je drugi činjenica da on uvodi i nekoliko zaista velikih imena u svetu dizajna u ovo okruženje takođe.

Projekat vredan milijardu dolara će sadržati Mandarin Oriental hotel na prvih 19 spratova, dok će preostalih 17 biti posvećeno rezidencijama. On će se nalaziti na primarnoj lokaciji Oahua, odmah preko puta Ala Moana centra, najvećeg šoping mola na otvorenom, kao i na samo nekoliko koraka od popularne Vaikiki plaže.

Cene stanova unutar novog nebodera kreću od 3.5 miliona dolara, a iako su generalno moderne u svom dizajnu, one ipak predstavljaju svojevrsni omaž tradicionalnoj arhitekturi. Svaka rezidencija u sebi spaja elemente eksterijera i enterijera uz pomoć lanaija. Pogled koji se pruža kroz njihove prozore svakako je prijatan i pruža se preko Pacifika, dok se u daljini nazire i Diamond Head krater.

Što se tiče prethodno pomenutog penthausa, on će postati najskuplji stan u Honoluluu, sa cenom od 35 miliona dolara. On okupira površinu od 600 kvadrata, sadrži četiri spavaće sobe i četiri ipo kupatila, zauzimajući pritom čitav najviši sprat.

Što se pogodnosti tiče, spa nivo koji meri oko 2.000 kvadrata je deo ponude i najveći svoje vrste u Oahuu, a tu je i prodajni salon za sve goste koji bi radije preskočili obližnji tržni centar i gužve. U ponudi su i brojni restorani, pri čemu je jedan uređen kao spikizi, sa tajnim ulazom skrivenim ispod plutajuće bašte nebodera.

Na kraju, moramo reći da je u planu da ovaj projekat bude kompletiran do 2022.godine, a u međuvremenu vam predlažemo da prelistate našu galeriju i pogledate kako će izgledati njegove rezidencije.