Da li će neko platiti 250 miliona dolara da živi na vrhu sveta?

Tripleks penthaus u njujorškoj Central Park kuli je na putu da postane najskuplji dom u zemlji.

Zapanjujući penthaus je kruna njujorške kule Central Park, koja je takođe najviša stambena zgrada na svetu. Neverovatan penthaus se prostire na 1750 kvadratnih metara od 129. sprata do 131. sprata.

Raskošni penthaus sa staklenim zidovima od poda do plafona se sastoji od sedam spavaćih soba, ima čak 11 kupatila, dve kuhinje i nekoliko dnevnih i zabavnih prostora. Spratovi su povezani privlačnim vijugavim skulpturalnim stepeništem. Zanimljivost ovog spektakularnog prebivališta je privatna terasa od skoro 140 kvadratnih metara sa pogledom na Central park i reku Hadson. Sa tri masivna sprata na raspolaganju, gornji sprat je trenutno konfigurisan kao privatna plesna dvorana ili prostor za zabavu, što bi moglo biti najviša privatna plesna dvorana na Zemlji.

Penthaus bi mogao da postavi rekord za najskuplji dom u zemlji. Trenutni rekorder je penthaus od 238 miliona dolara preko puta u ulici Central Park South 220, koji je milijarder Ken Grifin kupio 2019.

Uprkos sjajnom pogledu i ogromnoj površini, cena od 250 miliona dolara ne izgleda sasvim opravdano, međutim Gari Barnet predsednik i osnivač Extell Development, čija kompanija stoji iza Central Park kule kaže: „Postoji gomila umetničkih dela koja koštaju 100 miliona dolara, pa čak i 200 miliona dolara. Kada to uporedite sa 17.000 kvadrata čelika, cigle i stakla na vrhu sveta, ovo izgleda kao sasvim opravdana cena.“

Luxury Experience