High living: penthaus u stambenom kompleksu Belvedere Gardens u Londonu

Penthaus u Belvedere Gardens, deo prestižnog renoviranja londonskog Southbank Place, je zvanično predstavljen, a pogledi iz ovog stana su najbolji u gradu.

Ušavši u penthaus u Belvedere Gardens u Londonu, susrešćete se sa nekim od najupečatljivijih pogleda na London. Smešten na novoj lokaciji Southbank Place, dizajn enterijera ovog stana orijentisan je ka nekim od najlepših vidika prestonice. Arhitektura prostora, koju je izradio studio Goddard Littlefair, nije ništa manje posebna, kombinujući savremeni štih, oštar stil i udobnost.

Penthaus je prostran, sa nizom životnih prostora u prilično otvorenoj sekvenci, koja je pametno razbijena pregradama – kao što je dizajn kamina po meri – tako da svaki ugao može da bude topao i privlačan i privatniji ako treba.

Enterijer takođe obuhvata dve kuhinje, četiri spavaće sobe, garderobe, radnu sobu i nekoliko kupatila. Zauzimajući ceo deseti sprat, penthaus ima panoramski pogled, tako da svaka soba ima jedinstvenu perspektivu na horizont Londona. Privatna terasa pomaže da se na najbolji način iskoristi panorama.

Goddard Littlefair takođe stoji iza dizajna za 97 rezidencija ispod ovog kompleksa, kao i najsavremenijeg zdravstvenog kluba Belvedere Gardens i drugih pogodnosti za stanovnike (postoji zajednički dnevni boravak sa prostranom terasom i frizerskim i kozmetičkim salonima, na primer).

Penthaus u glavnom životnom prostoru Belvedere Gardens ima plafon dvostruke visine. Ipak, pametan dizajn enterijera i pažljivo odabrane tkanine, boje i nameštaj čine da enterijer bude vrlo prijatan i udoban. Trostruko zastakljeni prozori pomažu da se obezbedi tišina od užurbanosti u centru Londona, dok detalji po meri, kao što je trpezarijski sto od kamena po meri, doprinosi osećaju luksuza. Statement komadi kao što su lusteri i specijalno naručena umetnička dela, unose poseban dah luksuza.