Fantastičan pogled je razlog zašto smo zaljubljeni u ovaj stan u Njujorku

Dizajnerka enterijera iz Pariza, Ema Donersberg je jedna od najuspešnijih dizajnerki svoje generacije.

Osvrćući se na njene radove, uočava se strast i ljubav koju ima prema oblasti arhitekture, koristeći materijale i dekorativne dodire koji stvaraju jedinstven ambijent u svakoj kući.

Nedavno je otputovala u Njujork, gde je angažovana da dizajnira renoviran stan u centru grada. U pitanju je prirodno svetao prostor, sada u vlasništvu mlade porodice, koja je želela da ostatak života provede u modernom okruženju.

Dajući ogromnu osnovu bojama i građevinskim materijalima, dizajnerka je nakon razgovora sa porodicom koja je kupila stan odlučila da pređe na bezbednu taktiku, kako bi obezbedila harmoniju, apsolutnu funkcionalnost i svakako moderan i istovremeno bezvremenski rezultat. Tako je svu pažnju usmerila na minimalističku dekoraciju i kao glavnu boju odabrala belu dajući joj modernu dimenziju sivim tonovima.

Sa obilaskom stana postaje jasna minimalistička taktika koju je dizajnerka sledila u dekoraciji svih prostora, jer je koristila paletu osnovnih nijansi, uključujući belu, bež i crnu. Izuzetno važan dodatak je i drvo u raznim stilovima i raznim tonovima koje celom dekoru daje karakter i neopisivu dimenziju.

Prostori su zaista lepo osvetljeni, a sve je tako uredno i dobro postavljeno, otkrivajući znanje i talenat dizajnerke u potpunosti. Posvećena jednostavnim materijalima, osmislila je prijatno okruženje koje zrači radošću i optimizmom.

Savršeno osvetljenje stvoreno je zahvaljujući velikim prozorima na prednjoj strani stana, koji nude nesmetan pogled na grad koji nikada ne spava! Na ovaj način je obezbeđen prolećni povetarac u svakom kutku stana, dok su u zimskim mesecima prozori prekrivene zavesama od raskošne tkanine, u lepim zemljanim nijansama.

Pored prelepe dnevne sobe, napravljena je svetla i ultra moderna kuhinja, koja se ističe svojom funkcionalnošću, kao i ostale prostorije kuće. Sve se zasniva na udobnosti i to se svuda vidi. 

Tepisi, stubovi i mermerne površine čine konačni rezultat još prefinjenijim i luksuznijim. Glam pozadina sa uticajima iz prošlosti i klasičnom elegancijom je upravo ono što ovaj stan čini posebnim.

Pogledajte galeriju da biste otkrili još fotografija divnog stana!

Luxury Experience