Enterijer nedelje: pariski apartmani sa potpisom Karla Lagerfelda

Ovi neverovatni hotelski apartmani u Parizu nalaze se među omiljenim tvorevinama sjajnog dizajnera…

Nakon četiri godine renoviranja, Hotel de Crillon ponovo je otvoren 2017.godine, otkrivajući veličanstvenu transformaciju zbog koje je postao jedno od najpopularnijih mesta u Parizu. I dok se u njemu krije izobilje vrhunskog smeštaja, od Suite Marie-Antoinette sa ružičastim tonovima, do Sute Bernstein sa ogromnom terasom, dva apartmana koja je dizajnirao Karl Lagerfeld definitivno okupraju našu pažnju.

Kao legendarna ikona, Karl Lagerfeld je imao izražen afinitet prema antikvitetima iz osamnaestog veka. Sa svojim apartmanima, on je kreirao jedan od najraskošnijih ambijenata u prestonici Francuske. Dok kada, kreirana od jednog bloka Carrera mermera i teška dve tone može biti nazvana draguljem u kruni, postoji izobilje ekstravagantnih detalja koji vam mogu odvlačiti pažnju kada se radi o ovom apartmanima. Teksturni sivi zidovi u dnevnom boravku zapravo sadrže devet slojeva boje. Lusteri dolaze iz Kaiser privatne kolekcije, a jedan od njih sadrži kristale koje su ručno odabrani. Crvene mermerne fontane dekorisane kerubinima sada igraju ulogu umivaonika, iako su nekada bile centralni dekor dvorišta. Fotografije velikih formata koje su nađene u sobama rezultat su Lagerfeldovog vremena koje je proveo iza objektiva. Dodirom na jedno dugme, polica za knjige otkriva nam najprefinjeniji ugradni garderober koji smo ikada videli.

Odmah pored ovih apartmana, nalazi se foaje sa sobom koja je posvećena njegovoj ljubimici, Chupette. Dekorisana crnom i belom bojom, sa tepihom koji promoviše grebuckanje maca, ovo je zaista preslatki ambijent. Kada se sva tri apartmana kombinuju, ovaj posed meri oko 360 kvadrata. Ne samo da je ovo jedna od najvećih smeštajnih jedinica Pariza, već je definitivno najviše šik od svih.