Ekskluzivni loft s pogledom na Zaliv: Topli minimalizam i prostranost

Više slika

Više slika

Pružajući spektakularan pogled na zaliv i most Bay Bridge, ovaj dvospratni loft nekada je bio neinspirisan beli kvadrat podeljen na mnogo malih prostorija…

Nakon što su već sarađivali sa vlasnicima na drugoj kući u Carmel Valley, dizajneri su želeli da unesu sličan topli, moderni i prostrani karakter u ovaj loft koji slavi pogled, pružajući pritom dve spavaće sobe za goste koji će boraviti tokom nekoliko dana.

Da bi postigli ove ciljeve, zidovi i sofiti su prvo uklonjeni da bi se otkrila betonska osnova. Sada redukovan na osnovne elemente, prostor je preoblikovan kao kompozicija ravnih površina i volumena u toplim materijalima kao što su beton, četkani i voskirani evropski hrast, paneli u boji gunmetal siva i zidovi galerijsko bele boje.

Kuhinja, kompaktna kompozicija belih lakiranih ormarića, otvara se prema pogledu na luku preko prostranog ostrva. Vitke crne čelične stepenice sa hrastovim detaljima i bezokvirna staklena pregrada zamenila je tešku originalnu verziju i služi kao fokalna tačka prostorije. Pored toga, gostinska spavaća soba ima prenosni zid od visećih panela koji se mogu sakriti, omogućavajući dnevnoj sobi da se bez problema udvostruči po veličini.

Glavno kupatilo sadrži osvetljena čelična ogledala, podove i zidove tuš kabine od travertina i umivaonike napravljene od četkanog i voskanog hrasta. Na galeriji koja gleda na dnevnu sobu, smeštena je kompozicija ormarića koja razdvaja veliki garderober od medijske sobe.

Korišćenjem živopisnog Starks tepiha koji su vlasnici kupili pre početka izgradnje, izabrani su nameštaj i umetnička dela koja dopunjuju prirodnu paletu materijala. Jedinstveni komadi uključuju prilagođeni sto od čelika i hrasta za trpezariju i presvučenu klupu.

Luxury Experience