Dva stana transformisana u jedan moderni milanski dom

Dizajnerski studio Atelierzero upravo je završio svoje radove na rezidencijalnom projektu, spajajući dva stana u jedan dom, unutar tipične milanske kuće…

L4 stan, kako je njihov projekat nazvan, sada meri 145 kvadrata, pri čemu je svaki pedalj renoviran, osim originalnog dnevnog/trpezarijskog prostora i kupatila. Nova kuhinja je fokalna tačka kuće, dok su ostali prostori nadomak nje, obeleženi sa dva lučna prostora.

Kuhinja je dobila ormariće rađene po meri u zagasitom plavom tonu, koji su u savršenom konstrastu sa svetlijim nijansama zidova i radnih površina. Parketni pod pokriva veći deo glavnih prostora u stanu, izuzimajući elemente koji ih povezuju i pragove kreirane od travertina.

Originalni luk između kuhinje i trpezarije inspirisao je ostatak ovog doma i doveo do kreiranja interesantnih arhitektonskih detalja. Istovetna plava nijansa pronašla je svoje mesto u skladišnim jedinicama smeštenim u hodnicima.

Stilista Greta Cevenini.

Fotografije Sara Magni.