Dragoceni italijanski prostor transformisan u moderni penthaus

Ukoliko je Rim ikada imao kraljevsku logu, onda su to bile Bordžije...

Legendarna porodica stigla je u Rim 1500. godine, ubrzo se uzdižući na lestvici moći, sa Kamilom Bordžije, koji je postao Papa Pavle V. Odatle, uticaj ove plemićke loze samo je rastao, donoseći Rimokatoličkoj Crkvi kardinale, državi prinčeve i vojvode, od kojih su pojedini bili najveći zemljoposednici u regionu.

Neki od njih su bili zaduženi za izgradnju Palazzo Borghese i Villa Borghese zdanja, dok je vilu danas moguće turistički posetiti i uživati u predivnim porodničnim kolekcijama fine umetnosti. Što se tiče trenutnih Bordžija, vetrovi sreće definitivno menjaju pravac. Najpoznatiji nasledik ove loze verovatno je Lorenzo, koji se pojavljuje u devetoj sezoni TV programa The Bachelor.

Nedaleko od bivšeg trga i Španskih Stepenica, smešten je još jedan dom Bordžija, konstruisan 1550. godine, onedavno u procesu fascinantne restauracije. U programu renoviranja istorijske kuće, njeni originalni arhitektonski detalji nalik mermernom stepeništu i drvenim gredama na plafonu, potpuno su očuvani, ali su njima priključeni modernistički detalji, predstavljeni širom deset jedinica u enterijeru, uključujući liftove, centralni sistem klimatizacije i grejanja, pametne aplikacije i usluga konsijerža.

Penthaus koji se prostire na dve etaže i 500 m2, smešten je na četvrtom i petom spratu kuće, uključuje krovnu baštu i poglede od 360 stepeni na obližnje kvartove visoke mode i široku panoramu večnog grada. Ovaj stan u kući Bordžija nakon projekta renoviranja biće postavljen na tržištu nekretnina sa cenom od 27 miliona dolara, u sklopu liste Carratelli Real Estate and Luxury Portfolio International kuće, a finiširan je blistavim radom brenda Armani Casa, zaduženog za stvaranje svega, od kuhinjskih elemenata, Essex fotelje, do Dandy kreveta i Gardenia klupe u glavnoj spavaćoj sobi.

U enterijeru dupleksa nalaze se još tri spavaće sobe, odvojeni smeštaj za poslugu, obilje ostavinskog prostora i potpuno opremljeni fitnes studio, priključen kuhinji blistavih Gaggenau uređaja, životnim i trpezarijskim površinama na glavnom spratu. Iznad njih nalazi se još jedna kuhinja sa prostorom za odmor, kaminom i solarijumom smeštenim na terasi. Dodatno, ovaj penthaus dolazi sa jednom od najdragocenijih stavki modernog Rima, parking mestom.