Dodir pastelnog luksuza

Projekti dizajna enterijera nisu uvek ekscentrični, ispraćeni upotrebom različitih paleta boja i oblika…

Ponekada, one jednostavnije stvari u životu, zapravo bivaju lepše. Upravo to je ideja koja stoji iza ovog neverovatnog projekta, sa potpisom Wise Design. Osnovani 2008.godine u Rusiji, ova dizajnerska grupa imala je za cilj da pronađe balans između oblika, materijala i boje. Sa profesionalcima koji su specijalizovani za različita polja, Wide Design Group kreira neverovatne enterijere, želeći da stvore ambijent u kom će uživanje i lepota biti u samom centru pažnje.

Njihov projekat koji vam danas predstavljamo bio je stan za par sa dvoje dece, gde je fokus bio na stvaranju dečjeg prostora, gde bi se klinci mogli opustiti, odnosno onog gde će boje, oblici i upotrebljeni materijali onda kada su kombinovani, stvoriti ambijent koji odiše sigurnošću i lepotom.

Jedna od spavaćih soba bila je namenjena mlađem detetu koje ima tri godine, a inspiracija za njen dizajn potekla je iz avanturističkog duha dece i njihove divlje mašte, koja može putovati dalje od granica našeg sveta. Paleta boja koja je odabrana za ovu sobu je neutralna, a kreće se u rasponu od svetlo sive i braon, do pastelnih i bež tonova. Umetnički komadi koji krase zidove savršena su refleksija divljeg sveta ispunjenog avanturama.

Tapete inspirisane faunom stvaraju akcentni zid, nadomak kog se nalazi krevet i šator, stvarajući ambijent začarane šume. Sa druge strane sobe, pored Moon tepiha, nalazi se Cloud kredenac sa fiokama, koji je lakiran pastelnim tonovima, kako bi se idealno uklopio sa čitavom dekoracijom. Kredenac je ručno izrađen, a inspirisan je kreativnim i razigranim dizajnom koji nas podseća na oblake.

Nadomak kredenca, nalazi se odeljak za učenje, koji za cilj ima da detetu pruži savršeno okruženje za odrastanje. Dream radni sto bio je idealan izbor za ovaj prostor, jer poseduje moderni dizajn koji će pratiti razvoj deteta. Sa svojim kreativnim pregradama, dete dobija neophodni prostor za sve svoje stvari. Cloud klupa je kreirana u savršenom obliku i visini, nudeći pravi komfor.

Za drugo dete, klijenti su želeli sobu koja ima sve što jedan šestogodišnjak može poželeti. Ulazeći u novu fazu svog života, sa školom i drugim obavezama, bila mu je potrebna soba koja će inspirisati njegovu maštu i kreativnost. Sa istim elementima koji su korišćeni u sobi mlađeg deteta, odnosno zidne umetnosti sa planinama, dizajneri su kompletirali tapete koristeći različite nijanse braon i zelene boje. Sa jedne strane spavaće sobe može se videti zid sa mapom, koja za cilj ima buđenje osećaja za avanture i istraživanje.

Grafičko slovo D koje je korišćeno kao dekoracija, unosi dozu zabave u čitavu priču, stvarajući sobu u kojoj dete može da mašta, sanja, istražuje, uči i oseća se slobodno.

Na kraju, možemo reći da je ambijent koji je ovom prilikom stvoren oličenje ličnosti mladih bića koja će u njemu živeti, ali je istovremeno elegantan, moderan i luksuzan.

Luxury Experience