Da li biste se preselili u Švedsku i živeli u najskupljem stanu u Stokholmu?

Najskuplji stan koji je trenutno na tržištu u Stokholmu, po ceni od 11 miliona evra, možda je najbolji razlog da se preselite u Švedsku.

Stan sa četiri spavaće sobe nalazi se u istorijskoj zgradi u Ostermalmu, bogatom kvartu poznatom po svojim buticima, odličnim restoranima i zadivljujućoj arhitekturi. Stan površine 510 kvadratnih metara uključuje velike dnevne sobe i trpezarije, predivnu biblioteku, fitnes centar, bioskop, kuhinju i vinski podrum sa kontrolisanom temperaturom koji može da primi 1.600 flaša vina.

Enterijer ispunjen svetlošću prepun je vintage detalja, kao što su kitnjaste lajsne i predivna i prepoznatljiva Tiffany plava boja. Svuda su svetlucavi retro lusteri, zajedno sa nekoliko tradicionalnih švedskih kaljevih peći koje se koriste za efikasno grejanje domova tokom dugih skandinavskih zima.

Stan se može pohvaliti sa šest impozantnih balkona i krovnom terasom, karakteristikama koje se ne nalaze često u tako starim zgradama.

„Skoro je nemoguće naići na krovnu terasu u stanu iz ovog doba“, rekao je agent za nekretnine koji je zadužen za prodaju. „U poslu sam već 27 godina i sa sigurnošću mogu da kažem da u gradu nema drugog ovakvog stana.“

Sa istom sigurnošću možemo primetiti da bismo rado prihvatili hladne skandinavske zime ako bismo mogli da ih provodemo u ovom stanu.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience