Casa Bella: umetnost italijanskog življenja u Majamiju

Luksuzna kula označava prvi poduhvat B&B Italia u stambenim projektima.

Kada se poznati italijanski arhitekta i dizajner Pjero Lisoni prvi put pridružio stambenom projektu Casa Bella, znao je da svaki dom, posebno onaj u Penthouse kolekciji, mora biti, kako kaže, „apsolutno izvanredan“.

Sa prilivom stambenih nebodera i rastućim zahtevima za nekretnine u Majamiju, može biti teško izdvojiti se, ali na dizajn Casa Belle uticali su međunarodni stanovnici grada, prava fuzija evropske i američke kulture prisutne u floridskom utočištu. Rezultat je moderna stambena kula inspirisana Mediteranom koja se nalazi na odličnoj lokaciji u blizini centra Majamija.

„Majami se mnogo promenio i sada je to novo mesto gde ljudi vole da budu“, kaže Lisoni. „Ako kombinujete mogućnosti u umetnosti, dizajnu, arhitekturi, muzici i modi, Majami je postao veoma internacionalan grad na Floridi.“

Razvijen od strane Related Group i Alta Developers, neboder sa 56 spratova ima 317 rezidencija, uključujući Penthouse Collection od 10 stanova. Za ovaj jedinstveni projekat, angažovane su renomirane arhitektonske firme Arquitectonica, Lissoni i B&B Italia. Ovo je prvo stambeno partnerstvo za kultnu italijansku dizajnersku kuću B&B Italia, poznatu po svojoj vrhunskoj saradnji sa brendovima Rolex, Hermès i Rolls-Royce.

Penthouse Collection se razlikuje od većine stambenih projekata po tome što svih 10 penthausa imaju dizajn po meri. Gornji penthausi na 54. spratu uključuju dva tripleksa i dva dupleksa. Tripleks rezidencije su veličine od 543 do 590 kvadratnih metara i imaće cenu između 12 miliona i 13 miliona dolara, dok dupleks penthausi dolaze na tržište sa cenom između 8 miliona i 10 miliona dolara i prostiru se na 410 do 460 kvadratnih metara. Ovi stanovi imaće privatne krovne terase, spa bazene i letnje kuhinje, koje podsećaju na mediteranski način života. U sva četiri gornja penthausa takođe možete očekivati plafone od 23 metra, duple visine i prozore od poda do plafona sa neverovatnim pogledom. Preostalih šest standardnih penthausa prodavaće se po ceni od 4,8 do 6 miliona dolara, a nalaze se na 52. i 53. spratu.

„Nije dovoljno jednostavno postaviti nameštaj u prostor jer na kraju panoramski pogledi nisu dovoljni kada je u pitanju projektovanje penthausa“, ​​kaže Lisoni. „Za ove prostore koristili smo nameštaj B&B Italia, kao i drugih brendova, jer ne može stan da izgleda kao katalog. Za svaki prostor kombinovali smo antičke komade iz Kine, Japana i Afrike sa modernim komadima iz evropskih zemalja, kao što su B&B i Makalto, i specijalne vintage komade iz 1950-ih i 1960-ih. Ako sve promućkate zajedno, dobijate „kulturni koktel“.

Stanovi inspirisani Mediteranom imaju različite opcije podova, uključujući prirodan kamen, gurmanske kuhinje sa integrisanim vrhunskim aparatima i velikodušno dimenzionirane spavaće sobe. Takođe možete direktno da radite sa dizajnerima B&B Italia na kreiranju prilagođenih stanova, iako će B&B ponuditi pakete spremne za useljenje sa nameštajem i dekorom, ako želite sistem ključ u ruke. Tu su i dva sprata udobnih prostora, koji uključuju trezor za vino, pozorište, bazen, bašte, teretanu i spa centar, kao i usluge konsijerža, održavanje domaćinstva, negu kućnih ljubimaca, brigu o deci i još mnogo toga.

„Casa Bella se nalazi u centru grada Majamija u oblasti umetnosti i kulture“, kaže Nikolas Perez, viši potpredsednik Related Group. „Ne postoji drugi stambeni objekat sa ovim dizajnerskim pedigreom u susedstvu, zbog čega Casa Bella nastavlja da privlači žitelje Majamija, kao i međunarodne kupce.“

Luxury Experience