Anonimni kupac za dva stana platio 157.5 miliona dolara

Ultra-visoki neboder, čiji dizajn potpisuje Robert A. Stern, još jednom je predmet obaranja rekorda…

Ovoga puta, jedan kupac je odlučio da pokloni sam sebi dve jedinice ove zgrade, koje su zajedno koštale neverovatnih 157.5 miliona dolara. Ovo je jedna od najskupljih rezidencijalnih transakcija ikada u Sjedinjenim Državama, koja stoji odmah iza Bezosove kupovine Warner imanja po ceni od 165 miliona dolara na Beverli Hilsu i 238 miliona dolara koje je Ken Grifin dao za četvorospratni penthaus.

Detalji vezani za kupca ovih rezidencija i dalje ostaju obavijeni velom tajne. Anonimni čovek platio je 82.5 miliona dolara za stan na šezdesetom spratu i 75 miliona dolara za stambenu jedinicu smeštenu odmah iznad njega. Vrlo je moguće da će novi vlasnik kombinovati svoje stanove, kreirajući jedan, veći stan.

Ova prodaja dolazi nakon druge velike transakcije u ovom delu sveta, kada je misteriozni kupac pazario dupleks penthaus po ceni od 100 miliona dolara, a inače, ona predstavlja preprodaju, gde je prodavac zaradio pozamašnu sumu novca, jer je donju jedinicu kupio po ceni od 50.9 miliona dolara, a gornju za 51.4 milion dolara.

Po svemu sudeći, život u ovom neboderu postaje statusni simbol sam po sebi.