Zephalto svemirski balon odvešće vas na putovanje u stratosferu 2024.godine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zephalto (@zephalto)

Dođite u Celeste i posegnite za zvezdama...

Intrigantno svemirsko iskustvo, koje su osmislili timovi vrhunskih inženjera u saradnji sa svetskim stručnjacima, oslanja se na 60-godišnje iskustvo Francuske svemirske agencije (CNES) u letovima balonom. Ovo putovanje, odnosno iskustvo, koje će vam promeniti život u skladu sa prirodom, biće najrevolucionarnija avantura koja se danas može samo zamisliti.

Na rubu svemira, Celeste vas poziva da doživite izvanredno putovanje u minimalističkom okruženju koje je dizajnirao arhitekta Josef Dirand. Kada uđete, naći ćete sažetu verziju francuske prefinjenosti u tri prostrane kabine koje vam omogućavaju da vidite Zemlju iz novog ugla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zephalto (@zephalto)

Svemirski baloni, kako ih zovu, su ogromne kapsule pod pritiskom koje će biti lansirane nekoliko kilometara van Zemljine atmosfere tokom perioda od oko 6 sati. Pošto Virgin Galactic i Blue Origin planiraju letove van planete godinu dana od danas, nudeći iskustvo nulte gravitacije koje će trajati do 11 minuta, postoji mnogo kompanija koje žele da to iskustvo prenesu još dalje.

Jedna od njih, Zephalto, planira da ponudi obroke u svemirskom balonu koje je pripremio kuvar sa Michelin zvezdicom. Putovanje u kapsuli Celeste, za koje se očekuje da će trajati 6 sati, koštaće 127.000 dolara, a ponudiće vam fantastičan pogled na našu planetu sa same ivice svemira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zephalto (@zephalto)

Rival francuske kompanije Zephalto je američka kompanija Space Perspective, koja planira da 2024. godine lansira svemirski brod Neptun, odnosno svemirski balon za 7 putnika sa šankom, gurmanskom kuhinjom, Wi-fi konekcijom i, pre svega, velikim prozorima za odličan pogled i sve to za samo 125.000 dolara. Ako vam se to čini mnogo, kompanija tvrdi da je već prodala više od 1.600 karata.

Ako tražite nešto jeftinije, World View ima rešenje jer naplaćuje samo 50.000 dolara po karti za jedno sedište u svemirskom balonu za 8 osoba. Kompanija je saopštila da je prodaja karata premašila 1.000, uz obećanje da će se lansiranje održati na 7 egzotičnih lokacija uključujući Veliki kanjon, brazilski Amazon, Serengeti u Keniji, Kineski zid i piramide u Egiptu!

Luxury Experience