Zaista neočekivano: Saudijska Arabija gradi naftnu platformu u formi tematskog parka

Više slika

Više slika

Saudijska Arabija se ponovo vraća na scenu, i nakon nekoliko dana od najave svog najnovijeg megaprojekta, predstavila je The Rig...

The Rig zapravo predstavlja najnoviji avaturistički resort inspirisan naftnim platformama, nudeći jedinstveni pristup odmoru na moru. Razvijen od strane Oil Park Development Company (OPDC), koja je u vlasništvu imućnog Public Investment Fund (PIF) fonda, The Rig se prostire na bruto površini od više od 300.000 kvadratnih metara. Nalazi se 40 km od obale blizu ostrva Al Juraid i Berri naftnog polja u Arapskom zalivu, a sadrži luksuzni smeštaj u tri hotela sa ukupno 800 soba, namenjen onima koji traže opušten, luksuzan odmor.

Gurmani mogu uživati u 11 restorana koji nude vrhunsku hranu. The Rig je raj za avanturiste i ljubitelje adrenalina, s ekstremnim sportovima i avanturističkim parkom kao centrom dešavanja. Ostale aktivnosti uključuju ronilački centar, zabavni park, park sa fontanama, centar za e-sport, interaktivno pozorište i višenamensku arenu. Od vožnje skejtborda, bandži skakanja, do penjanja na veliki penjački zid ili uživanja u panoramskom točku, The Rig cilja da privuče preko 900.000 posetilaca godišnje do 2032. godine.

Takođe će se ponositi svetskom marinom sa 50 mesta i heliodromom kako bi primio goste iz vazduha i sa pučine. Prema Arab News, Raed Bakhrji, izvršni direktor The Rig, izjavio je: "Očekuje se da će The Rig privući preko 900.000 posetilaca godišnje do 2032. godine, privlačeći širok spektar domaćih, regionalnih i međunarodnih gostiju, uključujući ljubitelje adrenalina, istraživače, uravnotežene ljubitelje odmora i ljubitelje opuštanja." The Rig će se pridržavati standarda i praksi usklađenih sa ciljevima očuvanja životne sredine iz programa Vizija 2030. PIF je objasnio: "Ovaj projekat je jedinstvena turistička atrakcija, očekuje se da će privući turiste iz celog sveta, dok će posebno biti popularan među građanima i stanovnicima GCC zemalja u regionu."

Luxury Experience