Viva Magenta je boja 2023.godine prema Pantone Institutu

Više slika

Više slika

U slučaju da niste znali, Pantone institute za boje proglasio je svoju boju za 2023.godinu i u pitanju je Viva Magenta…

Opisana kao “nekonvencionalna boja za nekonvencionalno vreme: nova vizija”, ova bogata, odvažna boja predstavlja animiranu crvenu, koja je kao stvorena za osnaživanje i samoekspresiju bez limita. Veličanstvena nijansa savršeno hoda po granici između toplih i hladnih tonova, ponekad delujući više kao crvena, nekada više kao fuksija. Ona je bogata, kraljevska i već poseduje svoje mesto u svetu dekoracije.

Odvažna, duhovata i inkluzivna, Viva Magenta boja je savršena za sve i svakoga, ko poseduje buntovnički duh. “Proteklih nekoliko godina bilo je transformativno na više načina kada se radi o ljudskom poimanju sopstvene ličnosti, dobrostanja, prioriteta i identiteta”, objašnjava Lori Presman, potpredsednik Pantone instituta za boje. “Kao rezultat, kreiran je prostor u kom smo slobodni da istražujemo i budemo prihvaćeni onakvi kakvi jesmo, bilo da se radi o sajber univerzumu, konvencionalnom prostoru ili magičnoj mešavini oba sveta”.

Odišući dinamizmom, Viva Magenta je transformativni crveni ton, koji je sposoban da kreira daleko pozitivniju budućnost. Kako kaže Latris Ajsman, izvršni direktor Pantone instituta: “Dok virtuelni svetovi postaju važan deo naših života, želimo da budemo inspirisani prirodom i onim što je stvarno. Pantone Viva Magenta potiče iz porodice crvenih tonova, inspirisana je crvenim košinelom, jednom od najinspirativnijih nijansi koje prirpadaju porodici prirodnih boja. Ukorenjena u onom iskonskom duhu, Viva Magenta nas povezuje sa našim poreklom. Budeći silu prirode, ona galvanizuje naš duh, pomažući nam da izgradimo svoju unutrašnju snagu”.

Luxury Experience