Virgo E-Bike Helmet: Kaciga specijalno dizajnirana za električne bicikle garantuje punu zaštitu lica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE BEAM (@the_beam_eu)

Pariski startap THE BEAM predstavio je novu kacigu specijalno dizajniranu za vozače električnih bicikala.  

U poslednjoj deceniji, popularnost električnih bicikala je bukvalno uzela maha, trend koji je rezultirao lansiranjem sve snažnijih i bržih modela. Međutim, uprkos činjenici da su mnogi od njih sposobni da putuju brzinom od 30 do 50 km/h, bezbednosna tehnologija koja se koristi za zaštitu vozača nije razvijena u skladu sa tim. Prepoznajući ovu realnost, pariski startup THE BEAM je krenuo da popuni prazninu na tržištu lansirajući novu kacigu Virgo, posebno dizajniranu za vozače električnih bicikala.

Virgo je izgrađena oko polikarbonatne školjke obložene sa više slojeva ekspandirane polistirenske pene. Kaciga je podržana naprednim Mips sistemom, revolucionarnim uređajem za apsorpciju udarca koji se nalazi u mnogim motociklističkim kacigama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE BEAM (@the_beam_eu)

Dostupna u nijansama bele, crne, tamnoplave ili sivo-bele, školjka Virgo ima držač za bradu nalik motociklističkoj kacigi, kao i rotirajući izmenljivi prednji vizir koji štiti celo lice korisnika.

Pored toga što nudi znatno veću zaštitu biciklistima – posebno u slučaju sudara pri velikoj brzini – Virgo teži između 580 i 650 grama, što je skoro polovina težine čak i najlakših motociklističkih kaciga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE BEAM (@the_beam_eu)

Pored toga, zadnji deo Virgo ima uklonjivo LED zadnje svetlo koje se pričvršćuje za kacigu uz pomoć magneta, dok otvori oko ušiju omogućavaju korisniku da lakše čuje šta se dešava na putu.

Virgo kacige će se naći u prodaji početkom avgusta.

Luxury Experience