Unikatni sto sa potpisom slavnog umetnika

Kompanija Edenic Design predstavila je svoju prvu kreaciju – Teashi Coffee Table stočić, proizvedenu u limitiranom broju od samo 100 komada…

Nazvan po japanskoj reči za “ud”, ovaj sto poseduje strukturu koja se izdiže uz pomoć udova koji mogu asocirati na grane, vene, prste ili munje. Svaki sto je ručno zavaren, odajući poštu originalnoj kreativnosti koja je dovela do njegove unikatne siluete. Pored intrigantne strukture, ovaj sto je dizajnran kao saradnja dvojice umetnika koji bi mogli da ga prenesu na novi nivo. Prva saradnja urađena je sa umetnikom iz Montreala, Kalenom Šoubom, koji je u čitavu priču uneo svoj ekspresivni stil.

Živahne, vijugave boje deluju kao da je boja i dalje vlažna i u pokretu, privlačeći naše poglede pokretima koji se uvijaju oko baze stola. Prvi dizajnirani sto je kreiran kao unikat, a uz pomoć vizuelne umetnosti slavnog umetnika, možemo slobodno reći da je iz sfere nameštaja uspešno prešao na nivo skulpturalne umetnosti. I dok je ovaj sto već prodat jednom privatnom kolekcionaru, brend i slavni umetnik će nastaviti da sarađuju i prave komade po meri.

Edenic Design studio takođe je sarađivao sa losanđeleskim umetnikom, Kristom Trumanom, koji je iskoristio ovu priliku da oslika trodimenizonalnu površinu po prvi put. On je gesturalno oslikavanje i sprejeve zamenio sunđerima i četkicama, što je stvorilo mračni finiš koji nas pomalo asocira na umetnost stripova.