U Dubaiju otvoren najdublji bazen sveta

Dubai je zemlja svetskih rekorda – JBR je rekorder za “najviši infiniti bazen na otvorenom u građevni; JW Marriott Marquis Dubai je jedan od najviših hotela na svetu, dok se ovde nalazi i najveća fontana sveta, koja se prostire na 1.400 kvadrata.

Sada, ovaj emirat obara još jedan rekord u nizu, predstavljajući najdublji bazen za ronjenje na svetu. Sa neverovatnom dubinom od 60 metara, bazen, koji je deo nove Deep Dive Dubai atrakcije, uspeo je da preotme krunu od poljskog Deepspot bazena, koji ima dubinu od preko 45 metara.

Deep Dive Dubai se nalazi u nad Al Sheba, a možete ga posetiti samo uz pozivnicu, sa bukiranjem koje će biti dostupno krajem jula. Ova ronilačka atrakcija je dostupna za početnike i profesionalce, dajući im priliku da istraže napušteni, potopljeni grad, bilo na dah ili sa bocom sa kiseonikom.

Ljudi ovde mogu ostvariti svoje podvodne snove u kontrolisanom okruženju, koje je savršeno bezbedno sa amatere i ispunjeno je sa neverovatnih 14 miliona litara tople vode. Deep pool sadrži dva podvodna habitat sa suvom komorom, pedeset šest podvodnih kamera koje pokrivaju svaki njegov deo, kao i sistem za podvodno okruženje i ambijentalno osvetljenje.

Inače, lokalitet u kom se bazen nalazi, dizajniran je da izgledom asocira na gigantsku školjku, a tu se nalazi i prodavnica ronilačke opreme, gift šop i brojni prostori za sastanke, događaje i konferencije. Veliki vidikovci na donjim spratovima daju priliku posetiocima restorana da uživaju u pogledu na podvodno okruženje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fazza (@faz3)