Swarovski predstavlja karusel dekorisan sa 15 miliona kristala

Ako postoji jedna stvar koja prema mišljenju mnogih simbolizuje srećno detinjstvo, to onda mora biti vrteška…

Unapređenu verziju vaše najlepše uspomene iz detinjstva donosi Swarovski brend, koji je skoro predstavio svetlucavi karusel, dekorisan sa petnaest miliona kristala. Opčinjavajući model je dizajnirao slavni brend u bliskoj saradnji sa dizajnerom Hajmeom Hajonom, i možemo slobodno reći da on predstavlja jednu od najboljih instalacija predstavljenih u poslednje vreme.

Smeštena u Austriji, u predivnom prirodnom okruženju, ova vrteška je funkcionalna, interaktivna zabava, dekorisana sa 15 miliona Swarovski kristala, zajedno sa efektivno postavljenom nežnom rasvetom i 12 plafonskih i šest zidnih panela. Karusel je visok 6.5 metara, sa prečinikom od 12.5 metara, a može ugostiti do dvadeset osam putnika od jednom. Umetničko delo se trenutno nalazi u Swarovski Kristallwelten tematskom parku u Vatensu u Austriji.

Komentarišući ovaj predivni novitet, Hajon je rekao: “Karusel budi osećaje slobode i radosti – to je umetnički komad u pokretu i mesto na kom nastaje mašta. Uzbuđen sam što će mnogi ljudi moći da budu transportovani u bajku. Swarovski ima sposobnost da sanja zajedno sa vama – oni se ne boje izazova i voljni su da idu korak dalje, kako bi bilo koju ideju pretvorili u stvarnost”. Kako vam se čini?